Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Μόσχα έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη νομιμότητα των νέων αρχών της Ουκρανίας μετά την καθαίρεση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το αξίωμά του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστηρίζοντας ότι η αναγνώρισή τους από ορισμένες χώρες -κυρίως της Δύσης- συνιστά “παρεκτροπή”.

“Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εκεί. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τα συμφέροντά μας και για τη ζωή των πολιτών μας”, φέρεται να είπε, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για τη νομιμότητα μιας ολόκληρης σειράς θεσμικών οργάνων που λειτουργούν σήμερα στην Ουκρανία”, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα”, συνέχισε, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με μια κυβέρνηση ανθρώπων που “περιπλανώνται στο Κίεβο φορώντας μαύρες κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ”.

Αναφερόμενος στην ανανέωση της συμφωνίας για την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ουκρανικών εταιρειών και της κυβέρνησης.

“Αυτές οι συμφωνίες, που είναι νομικά δεσμευτικές, θα πρέπει να τηρηθούν. Δεν συνεργαζόμαστε με μεμονωμένα πρόσωπα, πρόκειται για ζήτημα διακρατικών σχέσεων”, επισήμανε.

“Η απόφαση όσον αφορά το φυσικό αέριο έχει συγκεκριμένη χρονική περίοδο εφαρμογής. Το τι θα συμβεί μετά τη λήξη της είναι ένα θέμα προς συζήτηση με τις ουκρανικές εταιρείες και με την ουκρανική κυβέρνηση, εάν αναδειχθεί κάποια εκεί”, κατέληξε.

Ρωσικός στρατός

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ουκρανίας και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αναταραχή που επικρατεί στη χώρα αυτή, μετέδωσε το Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
“Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Ουκρανία” ανέφερε το πρακτορείο μετά τη συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και ο στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

πηγή: nooz.gr
 
 http://kartesios.com/?p=154629

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου