Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η παρουσία Δούρου, Σακελλαρίδη στον δεύτερο γύρο, κλειδί για την εκλογική συντριβή της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Του Σπύρου Γουδέβενου

Ακούγεται στην πιάτσα, το υποννόησε και ο Θεοδωρικακος της GPO (όχι στον Πρετεντέρη, αλλά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Newposter)ότι η μάχη των αυτοδιοικητικών σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής, θα κρίνει το τελικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, και το πόσο χαμηλά θα πάει η ακροδεξιά ΝΔ!

Η ΝΔ, εκλογικά ανίσχυρη στην Αττική, ενώ για να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους της έβαζε την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, την ίδια ώρα έκλεινε το μάτι στον ΠΑΣΟΚΟ Σγουρό, αφήνοντας στελέχη της να συνεργαστούν μαζί του, με την ελπίδα ότι δεδομένου ότι θα αναμετρηθεί με την Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ, αθροιστικά στον δεύτερο γύρο (με τις δυνάμεις του αποκλεισμένου Κουμουτσάκου) θα υπερβούν τις αντίστοιχες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ!

Για τον Δήμο Αθηναίων, η ΝΔ, τα έκανε σαλάτα......Μη έχοντας ισχυρό υποψήφιο, άργησε να καταλήξει, δίνοντας μία δυναμική στον Καμίνη, και μετά την επιλογή του άχρωμου και άοσμου Σπηλιωτόπουλου, της προέκυψε και το αντάρτικο Κακλαμάνη, που φέρνει τον "άγνωστο" για το ευρύ κοινό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Σακελλαρίδη, να είναι προ των πυλών για τον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον Καμίνη! Μην ξεχνάμε, ότι η μεγάλη δυναμική ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει στον "μικρό" την τελική ώθηση για να πετύχει τον στόχο του.

Φαντάζει πλέον, εξαιρετικά πιθανό, σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής, τα δίδυμα να είναι Σακελλαρίδης-Καμίνης, Δούρου-Σγουρός, αντίστοιχα!

Βέβαια η ΝΔ, και οι συνδυασμοί Σπηλιωτόπουλου και Κουμουτσάκου, θα δώσουν γραμμή, σε μία τέτοια περίπτωση να ψηφιστούν οι υποψήφιοι της συνεταιρικής Ελιάς, Καμίνης και Σγουρός, αλλά μην φανταστεί κανείς, ότι μιλάμε και για κραταιούς εκλογικούς μηχανισμούς που μπορούν να κατευθύνουν το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους....

Έτσι,φτάνουμε στον δεύτερο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών, που είναι παράλληλα και η μέρα των Ευρωεκλογών......Και εκεί οι ψηφοφόροι της ΝΔ, θα κληθούν να στηρίξουν να ψηφίσουν το κόμμα του Σαμαρά στην ευρωκάλπη, χωρίς να έχουν ΝΔημοκράτη υποψήφιο για Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής. Αλήθεια, πόσοι από αυτούς δεν θα προσέλθουν καθόλου στην κάλπη, αρνούμενοι να στηρίξουν ΠΑΣΟΚους, και με την "χαλαρότητα" των ευρωεκλογών να τους καλεί να κάτσουν σπίτια τους;;

Ακόμα και να ήθελαν να στηρίξουν την ΝΔ στην ευρωκάλπη, οι προσκλήσεις του κόμματος να στηριχθούν ΠΑΣΟΚοι, θα φέρει άρνηση και για την ψήφο στην Ευρωκάλπη....Και όταν μιλάμε για Αθήνα και περιφέρεια Αττικής, μιλάμε σχεδόν για τους μισούς ψηφοφόρου της χώρας! Δηλαδή μιλάμε για κύμα αποχής στην ευρωκάλπη, από ψηφοφόρους που μάλλον, σε άλλες περιστάσεις θα ψήφιζαν ΝΔ, και στις δημοσκοπήσεις απαντούν ΝΔ.....

Σε αυτή τη περίπτωση, το πατατράκ, της ΝΔ, θα είναι τεράστιο....Οι 10 μονάδες διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το αισιόδοξο σενάριο για το κόμμα του Σαμαρά!
 http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7322.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου