Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης μπερδεύει την κάλπη με το "κρεβάτι"...


"Η πρώτη της φορά"... Έτσι τιτλοφορεί το προεκλογικό του σποτ για τις ευρωεκλογές "το Ποτάμι" και ο τίτλος, μόνο καταχρηστικός δεν είναι.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τοποθετήσει μία έφηβη μπροστά στον φακό, για να ενσαρκώσει και να αντιπροσωπεύσει όσες νεαρές κοπέλες καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

"Δεν το έχω κάνει ποτέ. Ξέρω πως η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να είναι με τον οποιονδήποτε, οι συνέπειες είναι μεγάλες. Πρέπει να είναι μοναδική. Αξέχαστη. Πρέπει να είναι με κάποιον που τον εμπιστεύεσαι. Που μαζί του νιώθεις οικειότητα και ασφάλεια. Που δεν θα σε προδώσει την επόμενη μέρα". Είναι "εκείνη η στιγμή, που από κορίτσι γίνεσαι γυναίκα", μας λέει όλο νόημα.
Η "πρωταγωνίστρια" του σποτ, μιλάει για την ανασφάλεια και τις αγωνίες που μπορεί να νιώθει μια νεαρή κοπέλα, πριν κάνει έρωτα για πρώτη φορά, για να μας χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο, στο τέλος, εξηγώντας μας πως μιλά για τις εκλογές.

Το συγκεκριμένο σποτ βέβαια, δεν αποτελεί έμπνευση του "Πρωταγωνιστή" της καφρίλας, αλλά το κόνσεπτ του είναι δανεισμένο από την προεκλογική καμπάνια του Πούτιν.

Το "Ποτάμι" και ο πολιτικός(?) του αρχηγός, δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει πει τίποτε απολύτως για το τι πρόκειται να κάνει αν μπει στο ευρωκοινοβούλιο, ούτε καν σε ποια ευρωομάδα θα μπει. Συστηματικά αποφεύγει οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση και κάνει επίκληση στο "χαλαρό": Είτε ψηφίσεις "Ποτάμι", είτε πας για φραπέ, είτε πας πλατεία, το ίδιο πράγμα είναι.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, το "Ποτάμι", προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσει πλήρως το περιεχόμενο των επερχόμενων εκλογών, επιστρατεύει το σεξ, ένα από τα δύο "μαγικά" συστατικά της μαζικής διαφήμισης. Όμως προσεκτικά, δεν γίνεται εμφανώς χυδαίος, θέλει απλά να είναι "in" στα μάτια του νεαρόκοσμου. Μόνο που εμένα όλο αυτό μου θυμίζει τον μεσόκοπο Κωνσταντάρα στο "Τι 30, τι 40, τι 50".

Για το επόμενο, να περιμένουμε κάτι τέτοιο;
http://www.avgi.gr/article/2677739/otan-o-stauros-theodorakis-mperdeuei-tin-kalpi-me-to-krebati-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου