Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

BINTEO-Σάλος με τον ξυλοδαρμό προσφυγόπουλου από τη Συρία

Οι αρχές του Λιβάνου διέταξαν να γίνει έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που εμφανίζει ένα παιδάκι 5 ή 6 ετών καθοδηγούμενο από τη φωνή ενός ενήλικα, να χτυπά με ένα ξύλο και κατόπιν με τα χέρια και τα πόδια ένα μεγαλύτερο αγόρι, που πιθανώς είναι πρόσφυγας από τη Συρία.

Οι συγκλονιστικές εικόνες έχουν εμφανιστεί στο διαδύκτιο μέσω της ιστοσελίδας www.yasour.org -η διεύθυνση της οποίας ανέφερε ότι έλαβε το μήνυμα μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου- και έχουν προκαλέσει κατακραυγή και οργισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το βίντεο, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές, το παιδί που ακούγεται να το αποκαλούν Αμπάς, χτυπά καθοδηγούμενο από τουλάχιστον έναν ενήλικα ένα μεγαλύτερο και πιο εύσωμο αγόρι σε διάφορα μέρη του σώματός του, παρά τα κλάματα και τις ικεσίες του θύματος.

«Ζήτησα από τον Γενικό Εισαγγελέα να αρχίσει έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου Ασράφ Ριφί.

«Το κακοποιημένο παιδί είναι πιθανότατα από τη Συρία και η οικογένειά του βρίσκεται μάλλον στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα συριακά σύνορα», πρόσθεσε ο Λιβανέζος υπουργός .

Ο Αμπάς ο οποίος δεν είναι μεγαλύτερος από 5 έως 6 ετών και έχει μακριά μαλλιά σε στιλ αλογοουράς, χτυπά αρχικά με ένα ραβδί το αγόρι στο σώμα και κατόπιν το κλωτσά στο καλάμι και του ρίχνει χαστούκια στο πρόσωπο ενώ ακούγονται οι φωνές του ενήλικα να παροτρύνει το παιδί που προφανώς δεν έχει επίγνωση των όσων κάνει να χτυπήσει πιο βίαια το θύμα του.

Το κακοποιημένο παιδί αρχικά προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του από τα χτυπήματα βάζοντας μπροστά τα χέρια του αλλά ακούγεται η φωνή του αρσενικού ενήλικα ο οποίος διατάζει το μικρό αγόρι να πέσει στο πάτωμα και ταυτόχρονα ζητά από τον Αμπάς να χτυπήσει και πάλι.

«Αμπάς, χτύπησε, δεν πρέπει να φοβόμαστε» ακούγεται η εντολή από το στόμα του ενήλικα.

Ο Αμπάς χτυπά το θύμα του με το ραβδί μετά του δίνει χαστούκια στη συνέχεια τον χτυπά στο στομάχι και στα πόδια σαν να πρόκειται για ένα παιχνίδι.

Το θύμα γονατίζει, εκλιπαρώντας τον Θεό και προσπαθεί ξανά να προστατεύσει τον εαυτό του από τα χτυπήματα. Όμως, μια άλλη φωνή, προφανώς ενός νεαρού αγοριού και η φωνή του ενήλικα δίνουν και πάλι εντολή στον Αμπάς να χτυπήσει:

«Αυτά δεν είναι πολύ δυνατά (χτυπήματα)» λέει η φωνή που πιθανώς είναι του πατέρα του Αμπάς.

«Όταν είδα αυτό το επαίσχυντο βίντεο, για πρώτη φορά ντράπηκα που είμαι Λιβανέζος » έγραψε ένας χρήστης από το Λίβανο στο Facebook ενώ ένας άλλος κατηγορεί τους γονείς του Αμπάς ότι ανατρέφουν ένα μωρό με ρατσιστικά κίνητρα.

Στο Λίβανο ζουν περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο.Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή Βίντεο: yasour org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου