Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στην Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, έδωσε εντολή να ξεκινήσει η χερσαία επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Reuters, η επέμβαση έρχεται ύστερα από την απόφαση να συνεχιστεί η επιχείρηση "Προστατευτική Αιχμή". Εδώ και μέρες το Ισραήλ είχε γνωστοποιήσει πως εξετάζεται αυτή η εκδοχή και για αυτό διατηρούσε σε ετοιμότητα περίπου 40.000 στρατιώτες.

Σκοπός, όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, είναι να καταστραφούν όλα τα υπόγεια τούνελ που έχει φτιάξει η Χαμάς για να περνά σε ισραηλινό έδαφος. Υποστηρίχθηκε ότι δεν στοχεύουν σε ανατροπή της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει η ισλαμιστική οργάνωση. Εκείνη βέβαια με την σειρά της είπε πως οι εισβολείς θα πληρώσουν το τίμημα της επέμβασης.

Αυτόπτες μάρτυρες ήδη από τα πρώτα λεπτά της επέμβασης ανέφεραν ότι από παντού ακούγονται βομβαρδισμοί και εκρήξεις. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώμα του μηχανικού, το πυροβολικό, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από την αεροπορία και το ναυτικό.

Νωρίτερα σήμερα είχε διαταχθεί πεντάωρη κατάπαυση πυρός μεταξύ των δυο πλευρών εξαιτίας της κατακραυγής για τον θάνατο τεσσάρων μικρών παιδιών από οβίδα του ναυτικού του Ισραήλ. Με το πέρας αυτού του διαστήματος ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ανάμεσα σε άλλους άλλα τρια παιδιά στην Γάζα, όλα κάτω των 10 ετών.

Σήμερα επίσης είχε ανακοινωθεί - αν και διαψεύστηκε και από τις δυο πλευρές - ότι υπήρξε συμφωνία για εκεχειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου