Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

25 μέρες που θα σημαδέψουν την Ελλάδα και την Ευρώπη

Η 29η Δεκεμβρίου θα αποδειχθεί τομή στον πολιτικό χρόνο. Η αποτυχία του κυβερνητικού υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να συγκεντρώσει υπέρ του τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα 180 ψήφους αποτέλεσε το γεγονός που άνοιξε το δρόμο σε μια ιστορική για την Ελλάδα και την Ευρώπη ανατροπή.
Κώστας Πουλάκης

Ο αριθμός των μόλις 168 βουλευτών που συγκεντρώθηκε υπέρ του κ. Δήμα άφησε εκτεθειμένο τον πρωθυπουργό που μόλις λίγες εβδομάδες πριν διαβεβαίωνε ότι η θετική ψήφος των 180 βουλευτών είναι εξασφαλισμένη, κάνοντας μάλιστα λόγο για “μαξιλαράκια”. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά.

Είχε προηγηθεί η διάψευση του success story, του “τέλους των μνημονίων” και όλων των προπαγανδιστικών “χαρτιών” που επιστράτευσε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά.

Πλέον η Αριστερά και η ίδια η χώρα αναμετράται με την ιστορία της. Και, πολύ περισσότερο, αναμετράται με το μέλλον της.

Έχουμε 25 μέρες να πείσουμε ακόμα περισσότερους, να στηρίξουμε την ελπίδα, να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας με κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα πρόγραμμα στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να δει να αντικατοπτρίζονται οι ανάγκες της.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά πλειοψηφική. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας και καμία – πλην των ελαχίστων διαπλεκόμενων με το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων – που να μην έχει αντικειμενικό συμφέρον να συμπαραταχθεί με την προσπάθεια της Αριστεράς να βάλει τέλος στην καταστροφή.

Δεν υπάρχει κανένας και καμία που να μην έχει αντικειμενικό συμφέρον να στηρίξει το σχέδιο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας, για την προστασία του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών. Δεν υπάρχει κανένας και καμία που να μην έχει αντικειμενικό συμφέρον να στρατευθεί στη διαδικασία θεσμικής αναγέννησης της χώρας και ενίσχυσης της δημοκρατίας στη χώρα, που τόσο έχει υπονομευθεί τα τελευταία δυόμιση τουλάχιστον χρόνια.

Αυτή την πραγματικότητα θα κληθούμε να αναδείξουμε, όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, μέσα στις επόμενες 25 μέρες. Με εμπιστοσύνη στην ορθότητα της πρότασής μας και στην κρίση του ελληνικού λαού, που δεν πρόκειται να “τσιμπήσει” για δεύτερη φορά στην προπαγάνδα της ΝΔ και των πάσης φύσεως μνημονιακών “φίλων” και “υποστηρικτών” της.

Το ψέμα, ο εκβιασμός, η τρομοκράτηση δεν κρατάνε για πάντα. Η ανάγκη και η ελπίδα είναι πια πολύ ισχυρότερα συναισθήματα. Και κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών η βεβαιότητα πως – ό,τι κι αν γίνει – με την Αριστερά ο λαός θα σηκώσει κεφάλι, θα πάρει ανάσα.

Μας χωρίζουν, λοιπόν, 25 μέρες από την πιο καθοριστική μέρα στη νεότερη ιστορία της χώρας. Από τη μέρα που η χώρα και ο λαός της θα κάνουν το μεγάλο άλμα προς το μέλλον. 25 μέρες που θα σημαδέψουν – όχι ίσως τον κόσμο – σίγουρα όμως την Ελλάδα και την Ευρώπη.

* Ο Κώστας Πουλάκης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση & τις Δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου