Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Στρατούλης: Ρύθμιση για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

"Τα μέτρα που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα κατατεθεί πολυνομοσχέδιο για την προστασία της α΄κατοικίας, την απαγόρευση πώλησης στεγαστικών δανείων σε επιθετικά κεφάλαια και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, την ώρα που η επιστολή Βαρουφάκη δεσμεύεται να μην προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε μονομερείς ενέργειες.
Κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο «παγώματος» εξαγγελιών που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος σε πρωινές του δηλώσεις τόνισε ότι «αυτά τα μέτρα δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν».
Μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσουν ή να ανασταλούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, σημειώνοντας ότι “η ανάκληση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις είναι ταυτόχρονα και μέτρο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης”.
«Οι εξαγγελίες που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν σχέση και με την ανθρωπιστική κρίση…να μην μειώσεις κι άλλο τις επικουρικές ή τις κύριες συντάξεις δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών αλλά αυτονόητων πράξεων της κυβέρνησής μας», είπε.
Ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε ότι το αργότερο την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την προστασία της α΄κατοικίας από πλειστηριασμούς, την απαγόρευση πώλησης στεγαστικών δανείων σε επιθετικά κεφάλαια , οι ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ για τις οφειλές στην εφορία και οι ρυθμίσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Εξήγγειλε δε ότι την επόμενη εβδομάδα ή το επόμενο δεκαήμερο θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ώστε να μην υπάρχουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου