Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας συζητούν την Παρασκευή το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ,Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί και το περίγραμμα των επαφών που είχαν σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και Βερολίνο οι κ.κ. Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.
Στο μεταξύ όπως πληροφορείται tovima.gr ο αμερικάνος πρεσβευτής στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς ζήτησε από το Μέγαρο Μαξίμου να γίνει δεκτός από τον πρωθθπουργός Αλέξη Τσίπρα στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής.
Χθες, η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

Κατά πληροφορίες η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου