Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Μπουτάρης για τα αποθεματικά των Δήμων: Προέχει η σωτηρία της χώρας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων και των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είπε πως κατανοεί τους λόγους και θα πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης όμως θα πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους δημάρχους.

Σημειώνεται πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συνεδρίαση σήμερα εκτάκτως για το ζήτημα. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, είπε πως «όταν βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τότε δικαιολογείται η κυβέρνηση να κάνει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις» αλλά θα έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να υπάρχει προηγουμένως συμφωνία με τους δημάρχους, αλλιώς πρόκειται για «μια αυθαιρεσία άνευ προηγουμένου».

«Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να βγούμε από το λούκι» και η χώρα βρίσκεται σε μια φάση διαπραγματεύσεων στην οποία πρέπει να εκπληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις, δήλωσε και συνέχισε: «Εάν εκπληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις, η ΕΕ θα ανοίξει τη στρόφιγγα για κάποια λεφτά για το επόμενο διάστημα. Τώρα εάν αυτό κάποιοι θα το πουν κωλοτούμπα, άλλοι θα το πουν γύρισε από δω, γύρισε από κει, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να σωθεί η χώρα».


Σχετικά με τη αρνητική στάση της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως «είναι αντίθετης κομματικής παράταξης από την κυβέρνηση και προφανώς λειτουργούν και πολιτικά κίνητρα».

Για τα αποθεματικά του Δήμου Θεσσαλονίκη είπε πως ανέρχονται σε 14 εκατομμύρια ευρώ. «Η δέσμευσή τους δεν θα έχει επιπτώσεις στην μισθοδοσία των υπαλλήλων. Αντίθετα αν στεγνώσουν τα ταμεία, δε θα μείνουν απλήρωτοι μόνο οι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι όλης της Ελλάδας». Καταλήγοντας συνέστησε ψυχραιμία και να «μην μένουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος». «Το δάσος είναι ότι πρέπει να σωθεί η χώρα και για να σωθεί η χώρα χρειάζονται λεφτά. Λεφτά θα πάρουμε και δανεικά απ' τη γιαγιά μας» κατέληξε. 
 
 http://tvxs.gr/news/ellada/mpoytaris-gia-ta-apothematika-ton-dimon-proexei-i-sotiria-tis-xoras
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου