Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Γ. ΣΤΑΘΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


«Ούτε αυτοί που το έχουν συντάξει δεν μπορούν να διαβάσουν το μνημόνιο σε μία μέρα», είπε ο κ. Σταθάς. «Αυτό που γίνεται δεν τιμά ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ευρώπη, ούτε όποιον πιστεύει σε δημοκρατικές διαδικασίες», σημείωσε για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος.

Ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας που έρχεται στη Βουλή, υπογράμμισε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο βελτίωσης της συμφωνίας. Είναι αυταπάτη να λέμε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. Ο λαός είναι αυτός που έφερε τη νίκη στις 25 Γενάρη και στις 5 Ιούλη έδειξε τι θέλει. Σε επίπεδο κοινωνίας και κοινοβουλίου καταστρατηγούνται τα πάντα».

Τα μέτρα που λαμβάνονται εξυπηρετούν τους λίγους και όχι τους πολλούς, είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι όταν επί 5 χρόνια πολεμάς τα μνημόνια, δε γίνεται να μην έχεις να παρουσιάσεις εναλλακτική. Στο ερώτημα αν ο λαός ήταν έτοιμος για τη ρήξη, ο κ. Σταθάς απάντησε: «Ήταν έτοιμος ο λαός για νέο μνημόνιο;».

Ο κ. Σταθάς σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη μνημονίων, ενώ επισήμανε το οξύμωρο, όσο πιο αντιμνημονιακά ψηφίζει ο λαός, τόσοι περισσότεροι βουλευτές να στηρίζουν μνημόνια. «Το πρώτο μνημόνιο πέρασε με 154 βουλευτές, αυτό θα περάσει με 240», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει τη μάχη, να μην αναθέσει σε κανέναν και να αγωνιστεί, δεν υπάρχουν σωτήρες. Η ανατροπή θα έρθει από τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Εμείς παράγουμε, εμείς έχουμε τη δύναμη, πρέπει να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν», κατέληξε ο κ. Σταθάς.

πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου