Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΑΚΗ, Ο ΠΛΕΟΝ ''ΑΠΛΗΣΤΟΣ'' ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ

...''ΘΕΛΕΙ''ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Σε δείπνο για''8'' που έγινε πριν ένα μήνα στο σπίτι του Βασ. Κοντογιαννόπουλουκαι στο οποίο συμμετείχαν οι Κ. Σημίτης, Τ. Γιαννίτσης, Θοδ. Πάγκαλος, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Γ. Φλωρίδης, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, έδωσε το παρόν και οΓιάννης Στουρνάρας. 

Κατά το δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, προτάθηκε, σχεδόν, ομόφωνα από τους παριστάμενους, στον Γ. Στουρνάρανα ηγηθεί για να ενώσει τη λεγόμενη (αόριστη και νεφελώδη) ''Κεντροαριστερά'' με στόχο τηνεξουσία. 

Μάλιστα, ο Θοδ. Πάγκαλος, βλέποντας διστακτικό τον Γ. Στουρνάρα, φέρεται να του είπε ότι πρέπει να αποφασίσει ''αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ή να μείνει υπάλληλος;''. 

H απόσταση για να φτάσει κάποιος στο δίλημμα να επιλέξει την υπαλληλία ή τηνπρωθυπουργία, φαίνεται ότι μοιάζει πολύ μικρή υπό μια προϋπόθεση: την αδίστακτη μνημονιακή προσήλωση.

Και αυτήν την διαθέτει και με το παραπάνω ο Γ. Στουρνάρας.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Ο Γιάννης Στουρνάρας, ακραιφνής μνημονιακός, από τους λίγους εκ πεποιθήσεως και μέχρι το κόκκαλο, ήταν, ως Υπουργός Οικονομικών, εκ των πιο βασικών υπεύθυνων για σωρεία μεγάλωνσκανδάλων, για τα οποία θα έπρεπε να είχε καθίσει στο ειδώλιο (ποτέ δεν είναι αργά με μια άλλη κυβέρνηση). 

Μερικά από αυτά τα σκάνδαλα είναι το ''χάρισμα'' με ''προίκα'' πολλά δισ. της Αγροτικής Τράπεζαςκαι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Πειραιώς και την Eurobank αντίστοιχα, πράγμα, που πέραν των άλλων, είχε ως συνέπεια η Ελλάδα να απομείνει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα και δη με ευρεία περιφέρεια, η οποία δεν έχει σήμερα ούτε Αγροτική Τράπεζα ούτε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! 

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ, ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ 

Και όμως, παρά τα σκάνδαλα ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως γίνεται συνήθως σε αυτόν τον τόπο,επιβραβεύτηκε. 

Τοποθετήθηκε, διορίσθηκε για την ακρίβεια, Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας και απόκατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα αναδείχθηκε σε σεβάσμιο και ανεξάρτητο (!) τραπεζίτη! 

Βλέπετε το σύστημα έχει τη μαγική ιδιότητα να βαφτίζει τον ΥΠΟΙΚ του Σαμαρά από τη μία μέρα στην άλλη σε ανεξάρτητο τραπεζίτη. 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ 

Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, τα έψελνε για τα καλά στον ΥΠΟΙΚ Στουρνάρα.

Αποκάλυπτε τα έργα του και είχε υποσχεθεί ότι θα διερευνούσε σε βάθος τα σκάνδαλα του. 

Η μνημονιακή, όμως, συνθηκολόγηση του Τσίπρα υπήρξε πλήρης. 

Μόλις ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός τα σκάνδαλα του Στουρνάρα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. 

Οι συνέπειες των σκανδάλων του Στουρνάρα άρχισαν να θεωρούνται τετελεσμένα. 

Ο Τσίπρας και η ομάδα του συμβιβάστηκαν γρήγορα με το τραπεζικό κεφάλαιο. 

Το δειλό ειδύλλιο ΣΥΡΙΖΑ-Στουρνάρα, μόλις ο πρώτος ανέλαβε την κυβέρνηση, ενισχύθηκε σε κάτι παρόμοιο με δεσμό, σχεδόν ερωτικό, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, για το οποιο ο Στουρνάρας έπαιξε δραστήριο ρόλο. 

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΕΚΘΕΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ 

Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας είχε αυταπάτες για τις φιλοδοξίες Στουρνάρα. 

Το βέβαιον είναι ότι η ''ερασιτεχνική'' τακτική του μαθητευόμενου Τσίπρα, ευνόησε αρκετά τον ''επαγγελματία'' Στουρνάρα. 

Ο Στουρνάρας, από πολιτικά έκθετος και αποτυχημένος, αναβαθμίστηκε, ελέω Τσίπρα, σεθεματοφύλακα της Τράπεζας της Ελλάδας και σε αξιοζήλευτο και φερέγγυο συναινετικό διακοματικό υπάλληλο του Ντράγκι στην Αθήνα. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας πέταγε από ενθουσιασμό, βλέποντας τους Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτονα χώνονται μέχρι το λαιμό στο βούρκο, προωθώντας την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το σκάνδαλο των σκανδάλων που κάνει τα προηγούμενα να μοιάζουν με πταίσματα. 

Οι τράπεζες, αντί να εθνικοποιηθούν, πέρασαν ''τζάμπα'' στα ξένα funds και όλη η οικονομία και σχεδόν οι ιδιωτικές περιουσίες, στον έλεγχο των ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. 

Ο Γ. Στουρνάρας έκανε πάρτι με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση και όταν σήμερα κάποιοι αφελείς μιλάνε για αφελληνισμό των τραπεζών, ο Γ. Στουρνάρας σηκώνει αδιάφορα τους ώμους του. 

Ο Γ. Στουρνάρας είναι ο κατ' εξοχήν άνθρωπος της ''παγκοσμιοποίησης''. 

Γι' αυτόν, δέκα φορές προτιμότερη η κερδοσκοπία των πλανητικών funds από τα τρωκτικά τωνεγχώριων τραπεζιτών. 

Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος είναι προφανώς εκτός ατζέντας ως πρόταση ''αντεθνικώς δρώντων''.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ 

Αυτό είναι το μικρό ιστορικό της ''Στουρνάρα Ανάβασις'', που κατέληξε στην πρόταση του δείπνου των ''8'' της οικίας Κοντογιαννόπουλου, η οποία καθόλου τυχαία ήρθε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες. 

Ο Γ. Στουρνάρας φέρεται ότι ήταν επιφυλακτικός έως αρνητικός στην πρόταση, αν και δεν μπορούσε η δημόσια στάση του να ήταν διαφορετική. Δεν την αρνήθηκε, όμως, με κατηγορηματικότητα, αν και μόνο η συμμετοχή του σε ένα τέτοιο δείπνο είναι, μάλλον, πρωτοφανής και απολύτως ενδεικτική τωνπολιτικών προθέσεων του. 

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης εκ των πραγμάτων έχει αναλάβει πλέον πολιτικό ρόλο σε κόντρα με τονΤσίπρα και δεν αποκλείεται σε διάσταση με τον Κυρ. Μητσοτάκη. 

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 

Η ''πολιτική'' εμφάνιση Στουρνάρα, ανεξάρτητα από την μελλοντική έκβαση της, αναδεικνύει ταανυπέρβλητα αδιέξοδα του πολιτικού μνημονιακού συστήματος και φυσικά των ίδιων των μνημονίων. 

Την ίδια ώρα, ο Τσίπρας προσπαθεί να απαντήσει στις διεργασίες της παλιάς Κεντροαριστεράς τύπου Στουρνάρα, με θλιβερές κινήσεις προσεταιρισμού του Βασ. Λεβέντη, ο οποίος κολακεύεται, θεωρώντας ότι παίζει το ρόλο του ''καραγκιοζοπαίκτη ''μέντορα'' του πρωθυπουργού. 

Από την άλλη, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε αντίπραξη, στη θέση του Λεβέντη, έχει τοποθετήσει τονΘεοδωράκη, με τον τελευταίο να δίνει συνεχώς εξετάσεις απέναντι του, ενώ ψάχνει κάθε μέρα για καμιά ατάκα που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του. 

Όλος ο παρακμασμένος και καταστροφικός θίασος επί σκηνής!

''ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ...''' 

Τίποτα δεν δείχνει πιο παραστατικά απ' όλα τα παραπάνω ότι το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ κινείται εκτός τόπου και χρόνου, η ρόδα του γυρίζει στον αέρα, χωρίς να αγγίζει την κοινωνία, ενώ υπάρχει μόνο για να καταστρέφει τη χώρα και το λαό. 

Είναι τραγικό την ώρα που ακόμα και η συντηρητική πολιτική τάξη της Βρετανίας εγκαταλείπει τηνΕΕ.

Την ώρα που η ευρωζώνη και η ΕΕ αποσυντίθενται μέσα στις αξεδιάλυτες αντιφάσεις τους. 

Την ώρα που οι εξελίξεις στην Τουρκία δείχνουν ότι η ΕΕ είναι πολιτικά νεκρή και οι ΗΠΑ βαθιάαμήχανες. 

Την ώρα που οι ΗΠΑ συνεχώς χάνουν έδαφος και οπισθοβατούν, ενώ η νέα μεγάλη αμερικάνικη πλειοψηφία, είτε δια μέσου του Σάντερς, είτε δια μέσου του Τραμπ, από διαφορετικές προελεύσεις, αμφισβητεί την ''παγκοσμιοποίηση'', το ΝΑΤΟ και τα βασικά αμερικάνικα μεταψυχροπολεμικάδόγματα. 

Είναι τραγικό αυτές τις ώρες, η κυβέρνηση Τσίπρα και μαζί της η κατεστημένη πολιτική τάξη του τόπου, να θεωρεί ότι η χώρα μας γίνεται ''πυλώνας σταθερότητας'' στην περιοχή και την Ευρώπη, γιατί εμμένει σε μια απεριόριστη ευρωπληξία, σε ένα τυφλό και παράλογο ατλαντισμό και κυρίως σε μιαάγρια μνημονιακή λιτότητα που πνίγει την οικονομία σε ένα υφεσιακό, κοινωνικό, αξιακό καιπολιτιστικό τέλμα. 

''Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...''! 

Τελευταία ελπίδα, η αξιοπρέπεια και η τιμή αυτού του λαού! 

Ν.Ζ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24955:stoyrnaras-leventis&catid=81:kivernisi&Itemid=198


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου