Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Κίτρινα Γιλέκα και «Κίτρινα Γιλέκα»

  "η κοινωνική κρίση στη Γαλλία εισέρχεται σε μια νέα φάση επιδείνωσης καθώς η εκτελεστική εξουσία δείχνει απρόθυμη να την διαχειριστεί. Εδώ και 18 εβδομάδες ο Μακρόν προσπαθεί να πείσει "Αυτός ή το Χάος". Το χάος όμως προκλήθηκε και παραμένει, από την επιτάχυνση των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει κι έχουν αποδειχθεί και στη Γαλλία άδικες και αναποτελεσματικές."
📍 Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τα Κίτρινα Γιλέκα στη Λεωφόρο των Ηλυσίων, στη δεύτερη τα «Κίτρινα Γιλέκα» όπως ο γάλλος πρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές και τα ΜΜΕ αποκαλούν τα περίπου 1500 μέλη της ομάδας των Black Blocs, που βρέθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών χθές και προκάλεσαν καταστροφές όχι μόνο στα Ηλύσια, αλλά και στις περιοχές Σεν Λαζάρ και Σατλέ.
📍 24 ώρες μετά τις σκηνές χάους που επαναλήφθηκαν στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας και πολύς κόσμος αναρρωτιέται πως είναι δυνατόν οι τόσο καλά προετοιμασμένες και σε ετοιμότητα αρχές να πιάστηκαν στον ύπνο, αφού μέρες τώρα γνώριζαν για την παρουσία των Black Blocs στο μαζικό κάλεσμα, μέσω των κοινωνικών δικτύων στο Παρίσι, ενόψει της 18ης κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων.
📍   “Διαθέτουμε 12 διμοιρίες CRS (MAT) για την προστασία των Ηλυσίων και αφήσαμε να γίνουν ταραχές και καταστροφές τέτοιας έκτασης”, κατήγγειλε χθες αργά το βράδυ ο εθνικός γραμματέας του αστυνομικού συνδικάτου UNSA => https://www.francetvinfo.fr/…/gilets-jaunes-on-a-12-compagn…
📍 Η απάντηση ίσως να δίνεται αποκρυπτογραφώντας τις τελευταίες δηλώσεις του Μακρον και του υπουργού εσωτερικών για τα χθεσινά έκτροπα. Μίλησαν για τη λήψη και νέων μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική αναταραχή .
📍 Όπως όλα δείχνουν ο νόμος κατά των διαδηλώσεων (προβλέπει μεταξύ άλλων απαγόρευση διαδηλώσεων και περιορίζει τις ανθρώπινες ελευθερίες), που ψηφίστηκε πρόσφατα, όχι μόνο θα εφαρμοστεί, αλλά η γαλλική ηγεσία ετοιμάζεται να τον κάνει ακόμη πιο αυστηρό, γιατί μάλλον βλέπει αυτό που έρχεται.
📍 Υπάρχουν ενδείξεις πως το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιδεικτικά αγνοεί η εκτελεστική εξουσία, μεταλλάσσεται, ριζοσπαστικοποιείται και προσαρμόζεται απέναντι στην αδιαφορία και τη συστηματική αποδόμηση.
📍 Οι επικεφαλής από τα πιο μετριοπαθή Κίτρινα Γιλέκα ζητούν σήμερα "λογαριασμό" από τον πρόεδρο και τον υπουργό, για τις χθεσινές ταραχές. Όμως πολλά Κίτρινα Γιλέκα υιοθετούν την άποψη πως εισακούγονται μόνο όταν γίνονται καταστροφές και φαίνεται να αποδέχονται τα μέλη των πολύ καλά οργανωμένων Black Blocs στους κόλπους τους. Πρώτο Video

📍 Στο δεύτερο video τώρα, όταν η Λεωφόρος των Ηλυσίων γεμίζει απο φιλάθλους, τότε τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 100.000 κόσμο. Χθές οι αρχές έκαναν λόγο για περίπου 32.500 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα και 8.000 στο Παρίσι. Και για όσους αναρρωτιούνται αν το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έχει αποδυναμωθεί, οι εικόνες από τα Ηλύσια, που πρακτορεία και ΜΜΕ αποφεύγουν να μεταδώσουν, μιλούν απο μόνες τους.
📍 Αυτή η συνειδητά επικοινωνιακή απόκρυψη στοιχείων, οι γενικεύσεις και η αλαζονεία γύρω από τα Κίτρινα Γιλέκα, προκάλεσαν την οργή ενός Κίτρινου Γιλέκου που βρέθηκε σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής σήμερα το πρωί (τρίτο video). Παρακάτω η μετάφραση των όσων λέει:
"KΓ: Αποτίω φόρο τιμής σε όλους τους συνταξιούχους, τους απομονωμένους μικροσυνταξιούχους
Δημ: Μπορεί κάποιους απ αυτούς να εργάζονται στη λεωφόρο των Ηλυσίων
KΓ: Ναι είναι 15.000 άτομα
Κοιτάξτε θέλω να πω πως πρόκειται για παράπλευρες απώλειες. Όταν είναι τόσο βίαιες οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία, όταν βλέπουμε να καταστρέφονται τα σύμβολα της ολιγαρχίας, τα σύμβολα της πολυτέλειας όπου εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν…
Δημ: Τα περίπτερα δεν είναι σύμβολα ολιγαρχίας
KΓ: Ναι είναι ένα περίπτερο στα Ηλύσια Πεδία. Τα Ηλύσια λυπάμαι αλλά δεν αντιπροσωπεύουν τους Γάλλους
Boυλευτής: Δηλαδή τι θέλετε να ζούμε όλοι στην ίδια παράγκα?
: Δεν με ακούτε, μη με διακόπτετε κύριε Μιλιέμ
Βουλευτής: Είναι κουραστικό
KΓ: Δεν σας διέκοψα
Βουλευτής: Ναι με διακόψατε μια φορά
: Με βάζετε συστηματικά στη θέση μου. Ευχαριστώ που θα με αφήσετε να μιλήσω. Εγώ σκέφτομαι όλα αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων όπως και τις έγκυες γυναίκες που δεν μπορούν να πάνε να γεννήσουν γιατί κλείνουμε τα μαιευτήρια.. 
 Πόσα νεογνά πέθαναν φέτος ε; Εξαιτίας του κλεισίματος των μαιευτηρίων και των νοσοκομείων; Σταματήστε να αντιστρέφετε συστηματικά την κατάσταση Είναι εξοργιστική αυτή η χώρα. Είναι εξοργιστική η κατάσταση. Προβάλλουν συνεχώς τις σπασμένες βιτρίνες.
  Τι μας ενδιαφέρει αν κάηκε το Fouquet’s (το εστιατόριο των πλουσίων).    Ειλικρινά σταματήστε μ αυτό. Είναι σκανδαλώδες. Ο τρόπος που καλύπτεται αυτό το κίνημα είναι σκανδαλώδης. Εγώ σκέφτομαι όλους αυτούς τους θανάτους.
  Τους 15.000 νεκρούς κάθε χρόνο εξαιτίας της ανεργίας και της ανασφάλειας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μου δίνετε την επιθυμία να κλάψω. Το αντιλαμβάνεστε; Ο κύριος Μακρόν είναι ένας ανεύθυνος, ένας ανίκανος, του αξίζει η φυλακή. Πουλάει τα αεροδρόμια, ξεπουλάει τη χώρα. 
 Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σταματήστε, σταματήστε να επαναλαμβάνετε μερικές σκηνές βίας. Δεν υπήρξαν νεκροί. 
 Οι Βlack Blocs δεν επιτίθενται σε διαδηλωτές. Η πλειοψηφία των Κίτρινων Γιλέκων ήταν ειρηνικά στη διαδήλωση για το Κλίμα Λοιπόν τώρα ας βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Υπάρχει ένα πολιτικό χάσμα που είναι πραγματικό.
  Ο κόσμος δεν θέλει πια αυτό το πολιτικό σύστημα. Το καταλαβαίνετε αυτό;"
📍 Mε λίγα λόγια η κοινωνική κρίση στη Γαλλία εισέρχεται σε μια νέα φάση επιδείνωσης καθώς η εκτελεστική εξουσία δείχνει απρόθυμη να την διαχειριστεί. Εδώ και 18 εβδομάδες ο Μακρόν προσπαθεί να πείσει "Αυτός ή το Χάος". Το χάος όμως προκλήθηκε και παραμένει, από την επιτάχυνση των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει κι έχουν αποδειχθεί και στη Γαλλία άδικες και αναποτελεσματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου