Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Εις το… όνομα της δόσης, «ταφόπλακα» σε ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και οικονομία

Με τη… δικαιολογία της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, η οποία θα επικυρωθεί στο Εκοφίν της Αθήνας, την 1η Απριλίου, η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου παρουσίασε στα κόμματα και σήμερα καταθέτει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που βασίζεται στην πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για τα προαπαιτούμενα της δόσης. Αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό του πολυνομοσχεδίου; Δικαιώματα δεκαετιών διαγράφονται, μισθοί ισοπεδώνονται, επαγγέλματα αφανίζονται, παραγωγικοί κλάδοι, όπως αυτός των κτηνοτρόφων ή ακόμη και αυτό του φαρμακοποιού, καταστρέφονται. Τα πάντα αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και «απελευθερώνονται» για να θυσιαστούν στο βωμό των Αγορών.
Καταργούνται οι τριετίες από το 2017 , στον αέρα και τα ταμεία, καθώς καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι, ενώ ξεκαθαρίζεται και με νόμο, ότι η επικουρική ασφάλιση μετατρέπεται αποκλειστικά σε κεφαλαιοποιητική. Μείωση αποδοχών για μακροχρόνια ανέργους αν καταφέρουν να βρουν δουλειά.
Επιγραμματικά::

Δε θα υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ το ποσό αποζημίωσης των «διαθέσιμων υπαλλήλων» που απολύονται.
Εξομοιώνονται οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με όλων των υπολοίπων ιδιωτικών υπαλλήλων.
Μειώνεται κατά 50% η μισθολογική ωρίμανση και από το 2017 καταργείται πλήρως. Οι μισθοί συμπιέζονται στα 580 ευρώ μεικτά.
Μειώνονται έως 40% από 1η Ιουλίου οι επικουρικές συντάξεις - Μειώνονται άμεσα κατά 17% οι εισφορές στα Ταμεία.
Σαρωτικές αλλαγές και στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών - Νέο κύμα απελευθέρωσης προστατευμένων επαγγελμάτων, πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας, αλλαγές σε ταξί, τουριστικά λεωφορεία και φορτηγά:
- Και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται στα πολυκαταστήματα - Φαρμακεία μπορεί να ανοίγει κάθε μη φαρμακοποιός.
- Ταξί αποκτούν και τουριστικά γραφεία και οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
- Ψωμί μπορεί να διαθέτει οποιοδήποτε κατάστημα πλην κρεοπωλείων – ιχθυοπωλείων.
- Καταργείται επί της ουσίας η Ενιαία Τιμή Βιβλίου.
- Καταργείται το φρέσκο γάλα των 5 ημερών και οι εταιρείες μπορούν να προσδιορίζουν κατά το δοκούν τις ημέρες κυκλοφορίας του γάλακτος «χαμηλής παστερίωσης».
Στο άρθρο για τις τράπεζες , προβλέπεται η δυνατότητα διάθεσης νέων μετοχών σε ιδιώτες σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη με τη οποία απέκτησε τη συμμετοχή του σε μία τράπεζα το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας .
Στο άρθρο για το φορολογικό, δεν υπάρχουν διατάξεις για τη διόρθωση του φόρου υπεραξίας ακινήτων. Παράλληλα , δεν κατάσχονται μισθοί και συντάξεις μέχρι 1500 ευρώ για χρέη στην εφορία.
Μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καθορισθούν τα κριτήρια για την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος.

http://gouts7470.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6765.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου