Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Δέσμευση των G7 για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία


Η ομάδα των G7 θα παράσχουν οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία, που σε συνδυασμό με τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βοηθήσει τη χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τη διάθεσή τους να παράσχουν «ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία» ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη (G7).
«Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε ισχυρή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7 σε κοινή τους δήλωση.

Η βοήθεια αυτή, σε συνδυασμό με την στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι κρίσιμη για την οικονομική ισορροπία της Ουκρανίας, που αναζητά τρόπο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οι υπουργοί Οικονομικών των G7 ανέφεραν επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στέλνει αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Κίεβο, η παρουσία της οποίας κρίνεται απαραίτητη ώστε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών ενίσχυσης της Ουκρανίας με την παροχή χρηματοοικονομικών και πολιτικών συμβουλών για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πιο πιεστικό τρόπο.

«Η στήριξη του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για το ξεκλείδωμα επιπλέον βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, την ΕΕ καθώς επίσης και από διμερείς πηγές», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών.

«Έχουμε επίσης δεσμευτεί να κινητοποιήσουμε μια ταχεία τεχνική βοήθεια για να στηρίξει την Ουκρανία στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών, των κανονιστικών ρυθμίσεων όσο και στην καταπολέμηση της διαφθοράς», προστίθεται στη κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G7 η οποία αποτελείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου