Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Παπά πιάσε την αγιαστούρα και άσε την πολιτική...

Θανάσης Δαβαλάς 

Διαβάσαμε πριν από λίγο ένα διάγγελμα (τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μας άφησε του παπά Βενέδικτου (αρχιμανδρίτης είναι η χάρη του) την οποία αυτούσια μπορείτε να διαβάσετε στο site του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου αλλά και στο τέλος της τοποθέτησης μου

Στην επιστολή αυτή ομιλεί όμως με ύφος όχι αρχιμανδρίτη αλλά χιλίων καρδιναλίων όπως μπορείτε στην συνέχεια να διαβάσετε.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίσαμε το ότι ζητά από τους υποψήφιους δήμαρχους να πάρουν θέση και να "εκδηλώσουν ευκρινώς τα σχέδιά τους για τη βίλα και το κτήμα Ζωγράφου." λες και οφείλουν οι πολιτικοί μας άρχοντες να συνδιαλέγονται με ένα παπά της πόλης μας ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του στην ακόλουθη επιστολή χρησιμοποιώντας το εμείς παραπέμποντας φυσικά στο ποίμνιο του υπενθυμίζοντας την πολιτική του δύναμη. ενώ σε σημείο πιο κάτω αναφέρει ότι " Είναι η ώρα να αξιολογήσουμε όλοι τις θέσεις των υποψηφίων ... και να τοποθετηθούμε ανάλογα στην κάλπη της 18ης Μαίου." όπως τονίζει με έντονη γραμματοσειρά.

Το γεγονός δε ότι μέσω ανακοινώσεων του και δημοσίως στηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου (διαβάστε απλά το τελευταίο του post που επισυνάπτεται στις εικόνες ) ενώ καταφέρεται εναντίον άλλων εδώ και αρκετό καιρό (βλ συνέντευξη στο zografopolis και αλλού) με ωθεί ξεκάθαρα να του πω ότι

Παπά πιάσε την αγιαστούρα και άσε την πολιτική για τους πολιτικούς. Άλλος είναι ο ρόλος σου.

Θανάσης Δαβαλάς
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου
Εκδότης του zografou.net

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της επιστολής του.
  Αγαπητοί δημότες,

Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ με την από 14/3/2014 385 απόφασή του έβαλε τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα της ενορίας μας αλλά και ολόκληρης της πόλης για το πασίγνωστο στο πανελλήνιο κτήμα και τη βίλα Ζωγράφου και φέρνει πλέον νέα δεδομένα για όλους μας.

Η απόφαση προβλέπει νομιμότητα στη σύμβαση αγοράς, στη σύμβαση του δανείου του Δήμου και στο τίμημα της αγοραπωλησίας και κρίνει μάλιστα ομόφωνα αθώους τους εμπλεκομένους πρώην δημοτικούς άρχοντες αφού αναγνωρίζει πλήρως τις αποφάσεις τους.

Ύστερα απ΄αυτήν την εξέλιξη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον Τύπο λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλούμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους της πόλης μας χωρίς περιστροφές να λάβουν άμεσα συγκεκριμένες θέσεις και να εκδηλώσουν ευκρινώς τα σχέδιά τους για τη βίλα και το κτήμα Ζωγράφου.

Δεν υφίστανται πλέον άλλες δικαιολογίες, άλλες περιστροφές άλλη «ακινησία» στη λήψη αποφάσεων αφού μετά την ομόφωνη μάλιστα απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ όλα τα διαδικαστικά θέματα εκρίθησαν, έληξαν και απομένουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες των αυτοδιοικητικών συνδυασμών τις οποίες με ξεκάθαρο τρόπο και αναμένουμε.

Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία να προκαλέσουμε ουσιαστική ανοιχτή συζήτηση για το θέμα που ταλανίζει χρόνια την πόλη μας.

Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί η βίλα και το κτήμα γειτνιάζουν με το Ναό μας και η εγκατάλειψή τους έχει πολλάκις γίνει ορμητήριο για κλοπές και φθορές στην ιδιοκτησία των ενοριτών μας τον περικαλλή Ναό μας που οι ίδιοι ανοικοδόμησαν με τον ιδρώτα τους.

Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί ανυπομονούμε να έχουμε δίπλα μας ένα «κόσμημα» κοινωνικής καταφυγής και οργάνωσης δραστηριοτήτων για νέους με την ασφάλεια και την ευθύνη του Δήμου μας και όχι ένα εγκαταλελειμμένο «υπόστεγο», ορμητήριο οιουδήποτε για οποιαδήποτε πράξη.

Καταπιανόμαστε με το πρόβλημα, επιζητώντας την επίλυσή του πρώτα γιατί μας αφορά ως τους κατ΄εξοχήν γειτνιάζοντες και ύστερα διότι η Εκκλησία είναι πάντα δίπλα στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών και αυτό αποτελεί νομοτέλεια.

Αγαπητοί δημότες,

Είναι η ώρα να αξιολογήσουμε όλοι τις θέσεις των υποψηφίων, να απαιτήσουμε όσο είναι καιρός να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες για ένα από τα πιο μείζονα προβλήματα της πόλης μας και να τοποθετηθούμε ανάλογα στην κάλπη της 18ης Μαίου.

Όλοι επιθυμούμε οργανωμένη κοινωνία με εξουσία που εκπηγάζει από το λαό. Είναι καιρός να επιλέξουμε εκείνους που μας σέβονται και προ της κάλπης μας έχουν με σαφήνεια ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Ειδικά σε αυτές τις εκλογές και με δεδομένη την απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ η ψήφος μας δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη από τις θέσεις των υποψηφίων αρχόντων της πόλης μας για το κτήμα και τη βίλα Ζωγράφου.

Υπό τις σημερινές εξελίξεις θέλουμε Δήμαρχο ηγέτη να λάβει και γι΄αυτό το θέμα γενναίες αποφάσεις με την έγκριση των δημοτών.

Αρχιμανδρίτης

Βενέδικτος Παπαδόπουλος

Giorgos Zacharakis Οταν το "μαύρο της ενδυμασίας" ταυτίζεται με το "μαύρο της εξουσίας", σωστός ειναι ο ρόλος. Οι δημότες πράγματι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να έχουμε δίπλα μας ένα "κόσμημα" κοινωνικής καταφυγής και οργάνωσης δραστηριοτήτων για νέους. Να πέσουν οι φράχτες του Ναού και να αποδοθεί αυτός στο Λαό. Η Βίλα σε αντίθεση με τον Ναό είναι κόσμημα στην περιοχή, είναι "άντρο συμμετοχικής δημοκρατίας" σε αντίθεση με το "άντρο σκοταδισμού", όπως εκφράζεται με τον αυτόκλητο προστάτη των δημοτών και της νεολαίας γενικότερα. Σύμφωνούμε ότι η ψήφος μας δεν μπορεί να ειναι αποσυνδεδεμένη απο τις θέσεις των υποψήφιων αρχόντων της πόλης μας για το κτήμα και τη Βίλα , αλλα και για την απόδοση του Ναού στους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου