Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Ηρώ Ζαβογιάννη : Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Εκπρόσωπος τη Νέας Γενιά της Ιδιαίτερης Πατρίδας μας, 
συστρατεύεται στον κοινό αγώνα ρήξης με το παρελθόν, 
ανατροπής του μνημονικού κατεστημένου, και αναδιαπραγμάτευσης
της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη, 
συμβάλλοντας στο   κτίσιμο  ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος

Αυτοπαρουσιάζεται

Είμαι η Ηρώ Ζαβογιάννη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Αμφιλοχία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησα τις σπουδές μου στην Αθήνα και την Αγγλία. Σήμερα, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αποφάσισα να ενώσω τη φωνή μου με τις δυνάμεις της ελπίδας και τις προοπτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τίμησε, επιλέγοντάς με για να συμμετάσχω στα ψηφοδέλτιά του. Ως υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θέλω να αφιερώσω κάθε μου προσπάθεια για την αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου στη μεγάλη πορεία για την αλλαγή στον τόπο μας. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων ήταν δραματικές. Οι συσσωρευμένες παθογένειες των προηγούμενων ετών και οι βαριές ευθύνες των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν για δεκαετίες οδήγησαν σε μια βαθιά και συνολική κρίση. Οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, που εμφανίστηκαν ως δήθεν φάρμακο, αποδιάρθωσαν πλήρως την οικονομία, φτωχοποίησαν την κοινωνία, υπονόμευσαν τη δημοκρατία και εξανέμισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Παράλληλα, τα Μνημόνια, όχι μόνο δεν περιόρισαν, αλλά εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος, από το 120% του ΑΕΠ στο 178%.

Η Αιτωλοακαρνανία βιώνει κι αυτή με σαρωτικό τρόπο τις συνέπειες του δόγματος λιτότητας που έχει οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου περικοπές δημοσίων δαπανών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τη δημόσια διοίκηση, την ώρα που τα εισοδήματα έχουν υποστεί πρωτόγνωρες μειώσεις.

Σε αυτές τις συνθήκες, οφείλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν που υπονόμευσε το παρόν μας, ξεκινώντας να φτιάχνουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Μέσα από τις σπουδές μου και τα χρόνια που έχω αφιερώσει σε συνεργασία με ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, γνωρίζω ότι η προάσπιση στην πράξη της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αποτελεί πηγή πραγματικής δύναμης και αυθεντικής δημιουργίας.

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στις 25 Ιανουαρίου αλλάζουμε τις ζωές μας. Η ελπίδα έρχεται και έχει όνομα!

Σπουδές: Πτυχίο «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης», Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Μεταπτυχιακό στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», Kent University | Μεταπτυχιακό στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία», Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Μεταπτυχιακό στη «Διεθνή Ιατρική: Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργασιακή Εμπειρία: Επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κυριακάκη. ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC. Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Εθελοντική εργασία στην κοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων της PRAKSIS.
Email : iro_zavogianni@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου