Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Αυτόφωρο για παράνομα βίντεο ζητά εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παραγγελία

Να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία, εάν στο μέλλον «επαναληφθεί από οποιονδήποτε», «η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού» ακόμη «κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία», παραγγέλλεται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η ίδια διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Προτοδικών την αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης με δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής οπτικοακουστικού υλικού από μέλη της ΧΑ. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου.
Συγκεκριμένα η παραγγελία της Εισαγγελέως Κουτζαμάνη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ως εξής: «Εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Παράλληλα, η Ευ. Κουτζαμάνη, ζητά την ταχύτερη περαίωση της έρευνας που διενεργείται για τη δημοσιοποίηση βίντεο που περιείχε συνομιλία μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στην προισταμένη της Εισαγγελίας Προτωδικών διαβίβασε και την αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.

Με έγγραφό της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί ο φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Π. Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.

Yπενθυμίζεται πως στη συνοδευτική επιστολή της αναφοράς ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Κυρία Εισαγγελεύ! Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου