Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Βρετανία: Αντιδράσεις για τις ξενοφοβικές αφίσες του Φάρατζ H «καμπάνια»

Μια εξαιρετικά επιθετική και ξενοφοβική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές έχει ξεκινήσει ο Νάιτζες Φάρατζ, αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα.
«26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν δουλειά. Και ποιες δουλειές έχουν βάλει στο μάτι;» γράφει η αφίσα με, ενώ απεικονίζεται ένα χέρι να δείχνει προς το μέρος αυτού που διαβάζει το μήνυμα.

Σε μια άλλη αφίσα ένας βρετανός εργαζόμενος κάθεται στην άκρη του δρόμου ως επαίτης: «Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ στον τομέα της απασχόλησης» το μήνυμα.

«Ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα;» είναι το ερώτημα που τίθεται σε μια άλλη αφίσα με φόντο τη βρετανική σημαία να καίγεται και από πίσω να εμφανίζεται η σημαία της ΕΕ.

Οι αφίσες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία, καθώς χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και ξενοφοβικές. Ο ίδιος ο Φάρατζ μιλώντας στην τηλεόραση του SKY υποστήριξε: «Τα πόστερ μας αντανακλούν με τον πιο σκληρό τρόπο την πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες, καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μακριά από την φούσκα μέσα στην οποία ζουν οι κυβερνώντες».

Επίσης, ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Πολ Σάικς για την συνεισφορά του «στην εκστρατεία να γίνει και πάλι η Βρετανία χώρα που κυβερνάται από τους πολίτες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου