Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Le Soir»-Βέλγιο: «Ο γύρος της Ευρώπης από τον Αλέξη Τσίπρα»


«Le Soir»-Βέλγιο: «Ο γύρος της Ευρώπης από τον Αλέξη Τσίπρα»

«Ο γύρος της Ευρώπης από τον Αλέξη Τσίπρα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βελγικής εφημερίδας "Le Soir" το οποίο αναφέρει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα συναντάται με τον Ζαν Λουκ Μελανσόν με τον οποίο πρόκειται να συμμετάσχει σε διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σε πλατεία του Παρισιού. Οι δυο ηγέτες αντιτάσσονται στις επιταγές των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα από το 2010, σημειώνει η βελγική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές της 6ης Μαΐου και σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» η πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δίνει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ποσοστό 28% έναντι 24% στη Νέα Δημοκρατία.

Στο άρθρο παρατίθεται δήλωση του Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή όπου δήλωσε: «Πραγματοποιούνται πολλές προσπάθειες για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και όσοι καλλιεργούν κλίμα καταστροφολογίας περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ουσιαστικά επιχειρούν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να μη γίνει καταγγελία του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου