Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«MΠΗΧΤΗ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ»

Νέες βολές στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ρίχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το πακέτο μέτρων 11,8 δις που προτείνει η κυβέρνηση. «Αυτοί στην κυβέρνηση δεν διαπραγματεύονται» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους αυτά που έχει πει και δημοσίως (στη ΔΕΘ) εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Σουρνάρα, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την εύθραυστη κυβερνητική συνοχή.
Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «κάνουν το καλό παιδί για να κερδίσουν πόντους».



«Οι άνθρωποι φαίνεται να μην έχουν διαπραγματευθεί καθόλου. Ο Σαμαράς πιστεύει ότι αν κάνει το καλό παιδί θα κερδίσει πόντους. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν η τρόικα έχει απορρίψει σχεδόν το 50% των μέτρων που τους πρότεινε ο Στουρνάρας και απαιτεί και άλλες περικοπές π.χ στις συντάξεις. Οταν το 80% των συντάξεων είναι γύρω στα 600 ευρώ, μπορεί να περικοπούν κατά 20% επιπλέον, αφού τους έχουν περικόψει δώρα και επιδόματα ; Δεν γίνεται. Θα λιμοκτονήσει ο κόσμος» φέρεται να είπε σε συνομιλητές του ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται απαισιόδοξος για τις αντοχές των βουλευτών να ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα. «Ετσι όπως παρουσιάζεται το πακέτο δεν είμαι καθόλου βέβαιος για τη συνοχή των κοινοβουλευτικών ομάδων και των τριών κομμάτων. Να το πω απλά, μπορεί να σπάσουν και οι τρεις στην ψηφοφορία»

iefimerida.gr