Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ζητάει από την κυβέρνηση να καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο με τη μορφή νομοσχεδίου - Από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θέλει ο Αντ. Σαμαράς


«Κλειδί» για τη συναίνεση χαρακτήρισε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από τον Γ. Παπανδρέου να πάνε μαζί και να επαναδιαπραγματευτούν από κοινού τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.



Μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι "οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει δεν ζητούν και από την κυβέρνηση να κυβερνήσει". Υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είπε όχι σε όλα, δεν έμεινε σε στείρα αντιπολίτευση και πρότεινε στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα.

Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, ζήτησε από την κυβέρνηση να το φέρει στη Βουλή ως νομοσχέδιο και όχι με τη μορφή ενός άρθρου, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το παράθυρο υπερψήφισης από την αξιωματική αντιπολίτευση ορισμένων από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο "Ζάππειο ΙΙ", ενώ άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι "τώρα δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα που προτείναμε, χωρίς να διευκρινίζει ποια".

Σημείωσε ότι η συναίνεση που ζητούν από τη Ν.Δ. είναι να προσχωρήσει στην πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόστηκε ως τώρα, δηλαδή σε κάτι που αποδείχτηκε ότι είναι λάθος.

Τόνισε ότι έχει κάθε καλή διάθεση να συζητήσει και να τα βρει με όποιον έχει καλή διάθεση και κάλεσε την κυβέρνηση "να πάμε μαζί και να διαπραγματευτούμε μαζί το ίδιο το Μνημόνιο".

"Λέμε όχι στο λάθος, αλλά λέμε ναι στο να διορθωθεί το λάθος", είπε ο κ. Σαμαράς

Επέμεινε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα κι εξέφρασε τη διαφωνία του με την τρόικα. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι μπορούν από κοινού να πείσουν την τρόικα.

"Το μνημόνιο θυμίζει το μύθο του Σίσυφου. Όσο και αν το σπρώχνεις αυτό γυρίζει πάλι πίσω στην αρχή" δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. στηρίζει ότι κάνει καλό στην πατρίδα, λέγοντας ότι "είμαι έτοιμος να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων προκειμένου να εισέλθουν χρήματα στο κράτος, τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, τις συμβάσεις για για εκχωρήσεις εκμετάλλευσης λιμανιών, αεροδρομίων κτλ".

Ωστόσο επισήμανε ότι αν και τα έχει προτείνει όλα αυτά η Ν.Δ. οι αντιστάσεις βρίσκονται μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

"Οι 'συνδικαλιστάδες' σας,δέχονται να χάσουν τα προνόμια; Οι ιδεαλιστές που έγιναν υπουργοί μπορούν να απαλλαγούν από τις ιδεοληψίες τους;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συναινέσει "στη διόρθωση του λάθους" και πως "η Ν.Δ. δεν και δεν συνυπογράφει τη δικτατορία του μονόδρομου".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο κίνημα των "αγανακτισμένων" λέγοντας πως "έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε τους αγανακτισμένους πολίτες, οφείλουμε να τους δώσουμε ελπίδα και πρακτικές λύσεις".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ότι φοβίζει τον κόσμο με επικείμενη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συζητήσεις είναι καταστρεπτικές για τη χώρα και εντείνει "το φαινόμενο της μεταδοτικότητας" που αυξάνει το κόστος της χρεωκοπίας και πως κανείς άλλος δεν έχει συμφέρον από τέτοια σενάρια παρά οι κερδοσκόποι.

Ακόμη αναφέρθηκε και στα σχόλια του Γ. Καρατζαφέρη περί συμφιλίωσης του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, λέγοντας ότι "οι δύο άνδρες συμφώνησαν για να πολεμήσουν όχι για να υποκύψουν".

Παράλληλα, διάνθισε την ομιλία του με αναφορές στην πατρίδα -μίλησε, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι οι πολίτες που συγκεντρώνοτναι στις πλατείες κρατούν ελληνικές σημαίες- αλλά και στη θρησκεία, αναφέροντας ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν "με τη βοήθεια του Θεού".

Υποστήριξε ότι η Ν.Δ θα έρθει στην εξουσία γιατί η πρότασή της "είναι εθνική, οδηγεί στην ανάπτυξη του τόπου, στο τέλος της ανεργίας και στην επιστροφή της αισιοδοξίας την κοινωνία".

"Το σύνολο του λαού εύχεται να κρατήσουμε αυτή τη στάση. Με τη βοήθεια του Θεού και στην πίστη στον εαυτό μας, με τις αρετές του λαού, χωρίς καμία μισαλλοδοξία για τους άλλους θα τα καταφέρουμε. Εμείς οι Έλληνες είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει " κατέληξε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου