Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βάσω: «Γιώργο, δεν μπορείς να λειτουργείς με παρέες, μας κορόιδευε το οικονομικό επιτελείο»

 Έντονη κριτική ασκούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική πολιτική κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα στη Βουλή. Πρώτη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου που επέκρινε σφοδρά τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας του: «δεν γίνεται να λειτουργείς με παρέες».
Είναι προφανές πως η κ. Παπανδρεου εννοούσε τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργου τους οποιους έχει επικρίνει και στο παρελθόν και θεωρεί «βαρίδια» στην κυβέρνηση.

Η Βάσω Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα επικριτική και δήλωσε: «Απίθανη κοροΐδια του οικονομικού επιτελείου με τη δική σου στήριξη. Μην μου λες για τις μονάδες που μείωσαμε το έλλειμμα».

Απευθυνόμενη- στον ενικό- στον κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Πρόεδρε δεν έχουμε διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με την Ευρώπη και θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους που μας οδήγησαν σε μία τρομερή ύφεση και ανασφάλεια», ενώ σχετικά με το χθεσινό ναυάγιο, τόνισε «τα χτεσινά δεν τα κατάλαβα πρόεδρε, να αναλάβεις το μέρος της ευθύνης που σου αναλογεί».

«Πρέπει να αλλάξεις εσυ γιατί αλλιώς ο βίος της κυβέρνησης θα είναι σύντομος», είπε σε έντονο ύφος η κ. Παπανδρέου.

Η κ. Παπανδρεόυ ασκεί συνολική κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διατυπώνοντας γενικές αντιθεσεις τις οποιες έχει επισημάνει πολλές φορές και στο παρελθόν.

Εκτός από την Βάσω Παπανδρέου, και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκαν επικριτικοί στις τοποθετήσεις τους.

Αναλυτικά:

Ανδρέας Μακρυπίδης: "Η προσπάθειά μας δεν πρέπει να μείνει στα μισά, όμως πρέπει να αποβάλλουμε το "μικρόβιο" που κατατρώει την δημοκρατική παράταξη", είπε ο κ. Μακρυπίδης προσθέτοντας ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ζητά ενότητα με άλλες δυνάμεις και αυτή να μην υπάρχει στο εσωτερικό του. "Φυγομαχούν οι άτολμοι και όσοι έχουν ενοχές, ενώ όσοι κάνουν σκληρή κριτική, να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους, καθώς έχουν γίνει λάθη διακυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια", τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Δημήτρης Παπουτσής: "Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στο Μεσοπρόθεσμο από σήμερα, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος", είπε ο βουλευτής Καβάλας και πρόσθεσε:"Υπάρχουν διάφοροι που απεργάζονται σενάρια ακόμα και συνταγματικής εκτροπής".

Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας): "Ο ανασχηματισμός να περιλαμβάνει άτομα με πολιτική οντότητα, προερχόμενα από την κοινωνία και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό ή την ΚΟ".

Ηλίας Καρανίκας (Ευρυτανίας): "Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής".

Θανάσης Οικονόμου (Ιωαννίνων): "Ψυχραιμία και ταχύτητα στις αποφάσεις. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες. Την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί".

Ντίνος Βρεττός (Αττικής): "Γιατί να χαρίσουμε τον όρο "επαναδιαπραγμάτευση" στην ΝΔ, αφού η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη σταθερά και θα κρατήσει μέχρι τέλους. Κανείς στην ΚΟ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος, την εργατικότητα και την απόφαση να σώσει την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου".

Όλγα Ρεντάρη (Έβρου): "Δεν ξέρω πόσο μπορώ να κρατήσω στους ώμους μου, όρθια και στητή τα λάθη του παρελθόντος. Η λέξη "σωτηρία της χώρας" έχει καταντήσει στερεότυπο και τι σημαίνει άραγε; Να τρέχουμε πίσω από ένα Μνημόνιο; Έχω ψηφίσει όλα τα μέτρα με την ελπίδα να σώσω τη χώρα και βλέπω ότι εμείς είμαστε πιο αυστηροί με τα μέτρα από ότι οι δανειστές μας. Θα ήθελα ουσιαστικό απολογισμό, και ποιο υπουργείο δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του. "Είναι κακό που ζητάμε κάθε φορά ενημέρωση;" και όταν παίρνουμε μέτρα να μην έχουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα; Το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρό και αποτελεσματικό".

Μαρία Μίχου (Πιερίας): "Δεν συμμερίζομαι κριτικές της συμπολίτευσης που είναι πιο σκληρές από εκείνες των συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Οι παραιτήσεις βουλευτών δεν βοηθούν, ο λαός θα κρίνει τους πάντες".

Πάρης Κουκουλόπουλος (Κοζάνης): "Η χώρα χρειάζεται σταθερούς θεσμούς. Η χώρα αδειάζει από μυαλά και επιστήμονες. Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Η ελληνική κοινωνία δεν ήξερε ότι η ευημερία της ήταν πλαστή. Αλήθεια για τα δημοσιονομικά, δημοκρατία ως σταθερή επιλογή, αξίες για την ιδεολογία μας και τις αρχές μας. Οι συνδικαλιστές δεν είναι εχθρός λαός, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το κράτος και η γραφειοκρατία. Καιρός να κατέβει το σίριαλ τρόμου "έλλειμμα και χρέος" και να ανεβεί το "ελπίδα, ανάπτυξη, προοπτική"".

Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδας): "Η κρίση θα μετεξελιχθεί, αν δεν προσέξουμε, σε πολιτική και θεσμική. Το σύστημα ήθελε αλλαγές αλλά δεν μπορεί να δίνεται αμνήστευση στην ΝΔ. Η κρίση δεν είναι στην ΚΟ, είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών σε όλο το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να πείσουμε ότι οι πολιτικές με το Μνημόνιο 2 δίνουν προοπτική κι αν αυτό δεν γίνει, η κοινωνία θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις "λογικές του 1965"".

Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας): "Ο ελληνικός λαός ρωτάει αν θα πάρουμε τον κλεμμένο πλούτο, αν θα αναμορφώσουμε συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ισορροπία ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου και στην δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών. Τότε θα διεκδικήσουμε συναίνεση από τον ελληνικό λαό".

Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄Πειραιά): "Ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας έχει αρνητικό πρόσημο. Εξαντλούμε καθημερινά το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέταμε και διαρρηγνύουμε κοινωνικές σχέσεις. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΚΟ να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες της πλατείας να γυρίσουν σπίτι τους με αξιοπρέπεια. Ανοησίες τα περί "Ιουλιανών". Όλοι αυτοί επιβεβαιώνουν ότι τα πολιτικά ημερολόγια πολύ πίσω".

Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων): "Ο λαός έδωσε εντολή στον Παπανδρέου και στην ΚΟ. Ο αγώνας κρίνεται στην πάλη κάθε μέρα. Ευθύνη να υπηρετήσουμε την πατρίδα με λύση στα προβλήματα. Ο καλύτερος σύμβουλος πρόεδρε πρέπει να είναι η ΚΟ. Να σχηματιστεί κυβέρνηση ορκισμένων σε αξίες".

Χρύσα Αράπογλου (Α΄Θεσσαλονίκης): "Υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της ΚΟ και της Βουλής. Θα έπρεπε να συνέρχεται τακτικά. Πάσχουμε από αδράνεια και φοβικά σύνδρομα. Δεν έχουμε την δανειακή σύμβαση στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο. Δεν ενημερωνόμαστε για το τι ψηφίζουμε. Χρειαζόμαστε καθαρή και διαυγή θέση εθνικού σχεδίου. Κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε οι ετικέτες είναι έτοιμες. Να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου