Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ «ΝΤΕΛΙΡΙΟ» ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΣΤΑΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ

Σε έμμεση αλλά σαφή πρόταση για προσφυγή στιςεκλογές προέβη από τη Βασιλεία της Ελβετίας (!) ο Ε. Βενιζέλος.

Η πρόταση του Ε. Βενιζέλου , παρ' ότι «αινιγματική», αφορά , μάλλον, την υποβολή μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με την ΕΕ για νέο μνημόνιο(«προληπτική γραμμή στήριξης») για έγκριση ή απόρριψη από το λαό, χωρίς να διευκρινίζεται αν η πρόταση αφορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος ή εκλογών.Άλλωστε,μόνον έτσι θα μπορούσε να ερμηνευθεί η Βενιζέλειος φράση ότι «οι αναγκαίες εγγυήσεις (σ.σ. για την τήρηση των συμφωνημένων, προς τους εταίρους) θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

Παρ' ότι στην «ασαφή» αυτή τοποθέτηση του Βενιζέλου , η οποία επενδύθηκε με τρομοκρατικές αναφορές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Χαρ. Τρικούπη έσπευσε να δόσει άλλη ερμηνεία (βλέπε παρακάτω), γεγονός παραμένει ότι οι δηλώσεις από την Ελβετία βάζουν στο προσκήνιο κάποιες νέες πολιτικές υποθέσεις.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι οι δηλώσεις Βενιζέλου υποδηλώνουν τον πανικό και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης αλλά και το όργιο των εκβιασμών από την τρόικα.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι κυβερνητικοί κύκλοι, μπροστά στην χρεοκοπία της κυβερνητικής πορείας , προβλέπουν εκ νέου, ως ύστατο καταφύγιο, στην υστερική κινδυνολογία και την ατελείωτηκατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού , φέρνοντας ίσως στο προσκήνιο άθλια διλήμματα , του τύπου«νέα συμφωνία και νέο μνημόνιο» ή «χάος» και «έξοδος από την ευρωζώνη», τα οποία, όμως, με την ασταμάτητη χρήση τους, έχουν αηδιάσει τον ελληνικό λαό!

Τέλος, τα ίδια στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι ο τόπος πράγματι χρειάζεται εδώ και τώρα εκλογές και προσέθεταν ότι αυτές, σε όποιο κινδυνολογικό κλίμα και αν γίνουν και όσους εκβιασμούς και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ,θα οδηγήσουν σε συντριβή το κυβερνητικό στρατόπεδο και σε μεγάλη νίκη των δυνάμεων της Αριστεράς.

Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου, που έγινε από τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου ο αντιπρόεδρος βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ, κατόπιν ερώτησης για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, έχει ως εξής:

«Αναρωτιέται, και δίκαια, κάθε Έλληνας πολίτης γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακράδιαπραγμάτευση 'πού κολλάει το πράγμα'; Γιατί, μια χώρα όπως η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια θυσιών, τώρα που εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έχει δυσκολία να επισημοποιήσει την έξοδο από το Πρόγραμμα και τη μετάβαση σε μια νέα φάση, χωρίς Μνημόνιο και Τρόικα;»

» Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται;»

» Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθιά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μιαεπιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.»

» Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια.»

» Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από τοΠρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την Τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να τη συνδέσει με το χρονοδιάγραμμα της προεδρικής εκλογής.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ, ''αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές με την τρόικα προχωρήσουν ομαλά, τότε και η διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε πρέπει να επισπευσθεί η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας και σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, η χώρα θα πάει σε εκλογές''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου