Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα


Σε μια18σέλιδη μπροσούρα, γραμμένη στα αγγλικά, το Γραφείο Τύπου της Χαμάς παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις της οργάνωσης για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη, με αναφορά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Παλαιστινιακής Υπόθεσης, τη θέση της Χαμάς στο απελευθερωτικό γίγνεσθαι και τις γενικότερες πολιτικοϊδεολογικές θέσεις της. Επίσης, διαψεύδει την εκστρατεία ψεύδους που οργάνωσαν οι σιωναζιστές για να συκοφαντήσουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και καταγγέλλει με δριμύτητα τη διεθνή ιμπεριαλιστική συμμαχία που στηρίζει εδώ και πολλές δεκαετίες τη σιωνιστική οντότητα και τα εγκλήματα εθνοκάθαρσης που διαπράττει σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η Χαμάς τοποθετείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει το δικαίωμα των υπό κατοχή λαών στη διεκδίκηση της απελευθέρωσής τους με όλα τα μέσα, ακόμα και τον ένοπλο αγώνα. Με βάση αυτό το πλαίσιο ξεσκεπάζει όλη την υποκρισία της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας.

Επειδή τα αστικά ΜΜΕ «ξεπέταξαν αυτό το κείμενο δημοσιεύοντας ελάχιστα αποσπάσματα, ώστε να μη διακρίνεται η συνεκτικότητά του και κυρίως οι βασικές του κατευθύνσεις, δηλαδή η συνέχιση του δίκαιου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού, το μεταφράσαμε και το δημοσιεύουμε ολόκληρο (στο τέλος παραθέτουμε και την πρωτότυπη μπροσούρα).
Οι θέσεις μας…
Επιχείρηση Καταιγίδα του αλ-Ακσα

Γραφείο Τύπου Χαμάς

Στο όνομα του Θεού, του Πολυεύσπλαχνου, του Ελεήμονα
Στον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό μας,
Στα αραβικά και ισλαμικά έθνη.
Στους ελεύθερους λαούς σε όλο τον κόσμο και σε όσουν συνηγορούν υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Υπό το φως της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη και καθώς ο λαός μας συνεχίζει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και απελευθέρωση από την μακροβιότερη κατοχή, κατά την οποία έχει προβεί στις ωραιότερες επιδείξεις γενναιότητας και ηρωισμού, αντιμετωπίζοντας την ισραηλινή δολοφονική μηχανή και επιθετικότητα, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε στο λαό μας και στους ελεύθερους λαούς του κόσμου την πραγματικότητα του τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, τα κίνητρα, το γενικό πλαίσιο που σχετίζεται με την παλαιστινιακή υπόθεση, καθώς και μια διάψευση των ισραηλινών ισχυρισμών και να θέσουμε τα γεγονότα σε προοπτική.
Πρώτο: Γιατί Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα;Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και την αποικιοκρατία δεν άρχισε στις 7 Οκτωβρίου, αλλά 105 χρόνια νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένων των 30 χρόνων βρετανικής αποικιοκρατίας και των 75 της σιωνιστικής κατοχής. Το 1918, ο παλαιστινιακός λαός κατείχε το 98,5% της παλαιστινιακής γης και αντιπροσώπευε το 92% του πληθυσμού της. Ενώ οι Εβραίοι, που μεταφέρθηκαν στην Παλαιστίνη με μαζικές εκστρατείες μετανάστευσης με συνεργασία ανάμεσα στις βρετανικές αποικιακές αρχές και το Σιωνιστικό Κίνημα, κατάφεραν να μην κατέχουν περισσότερο από το 6% της γης στην Παλαιστίνη και να αποτελούν το 31% του πληθυσμού πριν το 1948, όταν η Σιωνιστική Οντότητα εγκαθιδρύθηκε στην ιστορική παλαιστινιακή γη. Εκείνη την περίοδο, ο παλαιστινιακός λαός στερήθηκε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και οι σιωνιστικές συμμορίες ενεπλάκησαν σε μια εθνική εκστρατεία εκκαθάρισης εναντίον του, στοχεύοντας στο διωγμό του από τη γη και τις περιοχές του. Ως αποτέλεσμα, οι σιωνιστικές συμμορίες πήραν τον έλεγχο του 77% της παλαιστινιακής γης με τη βία, εκτοπίζοντας το 57% του πληθυσμού της Παλαιστίνης, καταστρέφοντας περισσότερα από 500 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, διαπράττοντας δεκάδες σφαγές κατά των Παλαιστίνιων, εγκαθιδρύοντας τελικά τη Σιωνιστική Οντότητα το 1948. Eπιπλέον, συνεχίζοντας την επιθετικότητα, οι δυνάμεις του Ισραήλ κατέλαβαν το 1967 την υπόλοιπη Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Οχθης, της Λωρίδας της Γάζας, της Ιερουσαλήμ και άλλων αραβικών περιοχών γύρω από την Παλαιστίνη.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών δεκαετιών, ο παλαιστινιακός λαός υπέστη κάθε μορφή καταπίεσης, αδικίας, στέρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του και πολιτικές απαρτχάιντ. Η Λωρίδα της Γάζας, για παράδειγμα, υποφέρει από το 2007 από έναν ασφυκτικό αποκλεισμό για περισσότερα από 17 χρόνια, που τη μετέτρεψε στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο. Ο λαός της Παλαιστίνης στη Γάζα υπέφερε επίσης πέντε καταστροφικούς πολέμους/επιθέσεις, στους οποίους πάντοτε ο επιτιθέμενος ήταν το «Ισραήλ». Το 2018, ο λαός της Γάζας ξεκίνησε επίσης τις διαδηλώσεις για τη Μεγάλη Πορεία Επιστροφής, με ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά του ισραηλινού αποκλεισμού, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην επιστροφή. Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής απάντησαν στις διαδηλώσεις αυτές με ωμή βία, σκοτώνοντας 360 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας 19.000, μεταξύ αυτών πάνω από 5.000 παιδιά, μέσα σε λίγους μήνες.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2000 και Σεπτεμβρίου 2023, η ισραηλινή κατοχή σκότωσε 11.299 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους 156.768, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν έδωσαν σημασία στα μαρτύρια του παλαιστινιακού λαού τα τελευταία χρόνια, αλλά παρείχαν κάλυψη στην ισραηλινή επιθετικότητα. Το μόνο που έκαναν ήταν να θρηνήσουν για τους ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να αναζητήσουν την αλήθεια για το τι συνέβη, διαλέγοντας τη λάθος πλευρά και αποδεχόμενοι το αφήγημα των Ισραηλινών περί στόχευσης αμάχων πολιτών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε οικονομική και στρατιωτική στήριξη στις σφαγές της ισραηλινής κατοχής κατά των παλαιστίνιων αμάχων και στη βάναυση επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και ακόμα οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξακολουθούν να παραβλέπουν όσα οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις διαπράττουν με τις μαζικές δολοφονίες στη Γάζα.
Οι ισραηλινές παραβιάσεις και η βαρβαρότητά τους τεκμηριώθηκαν από πολλές οργανώσεις του ΟΗΕ και διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακόμα και από ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αυτές οι αναφορές και μαρτυρίες αγνοήθηκαν και η ισραηλινή κατοχή δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει. Για παράδειγμα, στις 29 Οκτώβρη 2021, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, προσέβαλε τον οργανισμό, σκίζοντας μια έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση και πετώντας την στον κάδο των αχρήστων πριν κατέβει από το βήμα. Παρολαυτά, την επόμενη χρονιά -το 2022- διορίστηκε αντιπρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί της αντιμετωπίζουν πάντα το Ισραήλ σαν ένα κράτος υπεράνω του νόμου: του παρέχουν την αναγκαία κάλυψη για να συνεχίζει την κατοχή και την καταστολή του παλαιστινιακού λαού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στο «Ισραήλ» να εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να καταλαμβάνει περισσότερα παλαιστινιακά εδάφη και να εξιουδαΐζει τους ιερούς τόπους τους. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ έχει εκδώσει περισσότερα από 900 ψηφίσματα τα τελευταία 75 χρόνια υπέρ του παλαιστινιακού λαού, το «Ισραήλ» δε δέχτηκε να συμμορφωθεί με κανένα απ’ αυτά και το βέτο των ΗΠΑ ήταν πάντοτε παρόν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτρέψει κάθε καταδίκη των πολιτικών και παραβιάσεων του «Ισραήλ». Γι’ αυτό βλέπουμε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης ως συμμέτοχους και συνένοχους στα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής και στα συνεχιζόμενα μαρτύρια του παλαιστινιακού λαού.
Οσον αφορά την «διαδικασία ειρηνικού συμβιβασμού». Παρά το γεγονός ότι οι Συμφωνίες του Οσλο που υπογράφηκαν το 1993 με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) όρισαν την ίδρυση ενός παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, το «Ισραήλ» συστηματικά κατέστρεψε κάθε δυνατότητα δημιουργίας του παλαιστινιακού κράτους, μέσω μιας ευρείας εκστρατείας εποικισμών και εξιουδαϊσμού των παλαιστινιακών εδαφών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ. Οι υποστηρικτές της ειρηνευτικής διαδικασίας μετά από 30 χρόνια συνειδητοποίησαν ότι έφτασαν σε αδιέξοδο και ότι αυτή η διαδικασία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον παλαιστινιακό λαό.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επανειλημμένα την απόλυτη εναντίωσή τους στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους. Εναν μήνα μόλις πριν από την επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε έναν χάρτη ονόματι «Νέα Μέση Ανατολή», απεικονίζοντας το «Ισραήλ» να εκτείνεται από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Οχθης και της Γάζας. Ολος ο κόσμος σε εκείνο το βήμα -στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ- έμεινε σιωπηλός μπροστά στο λόγο του, ένα λόγο γεμάτο αλαζονεία και περιφρόνηση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.Μετά από 75 χρόνια αδιάκοπης κατοχής και μαρτυρίων, μετά από την αποτυχία όλων των πρωτοβουλιών για απελευθέρωση και επιστροφή του λαού μας και μετά από τα καταστροφικά αποτελέσματα της αποκαλούμενης ειρηνευτικής διαδικασίας, τι περίμενε ο κόσμος να κάνει ο παλαιστινιακός λαός ως απάντηση στα ακόλουθα:Στα ισραηλινά σχέδια εξιουδαϊσμού του ιερού τεμένους Αλ-Ακσα, στις απόπειρες διχασμού, καθώς και στην εντατικοποίηση των εισβολών των ισραηλινών εποίκων στο ιερό τέμενος.
Στις πρακτικές της εξτρεμιστικής και ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης που πρακτικά προχωρά στην προσάρτηση ολόκληρης της Δυτικής Οχθης και της Ιερουσαλήμ εντός της αποκαλούμενης «ισραηλινής κυριαρχίας», εν μέσω σχεδίων για την απέλαση των Παλαιστίνιων από τα σπίτια και τις περιοχές τους.
Στους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, που στερούνται των βασικών τους δικαιωμάτων, που υφίστανται επιθέσεις και εξευτελισμούς υπό την άμεση επίβλεψη του ισραηλινού φασίστα υπουργού Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.
Στον άδικο αποκλεισμό από αέρα, θάλασσα και στεριά που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 17 χρόνια.
Στην επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη σε άνευ προηγουμένου επίπεδο, όπως επίσης και στην καθημερινή βία που ασκείται από τους εποίκους ενάντια στους Παλαιστίνιους και στις περιουσίες τους.
Στα επτά εκατομμύρια Παλαιστίνιων που ζουν σε άθλιες συνθήκες σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σε άλλες περιοχές και που επιθυμούν να γυρίσουν στη γη τους, απ’ την οποία εκδιώχτηκαν πριν από 75 χρόνια.
Στην αποτυχία της διεθνούς κοινότητας και στη συνενοχή των υπερδυνάμεων για την αποτροπή της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους.

Τι περίμεναν από τον παλαιστινιακό λαό μετά απ’ όλα αυτά; Να συνεχίσει να περιμένει και να συνεχίσει να υπολογίζει στον αβοήθητο ΟΗΕ! Ή να πάρει την πρωτοβουλία και να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό, τη γη, τα δικαιώματα και τα ιερά του, ξέροντας ότι αυτή η αμυντική πράξη είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο με διεθνείς νόμους, κανόνες και συμβάσεις.

Η επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη ήταν, επομένως, ένα αναγκαίο βήμα και μια φυσιολογική απάντηση ενάντια στις ισραηλινές συνωμοσίες κατά του παλαιστινιακού λαού και της υπόθεσής του. Ηταν μια αμυντική ενέργεια για την απαλλαγή από την ισραηλινή κατοχή, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων στο δρόμο για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία όπως όλοι οι λαοί στον κόσμο.
Δεύτερο: Τα γεγονότα της Επιχείρησης Καταιγίδα του Αλ-Ακσα και απαντήσεις στους ισραηλινούς ισχυρισμούς

Υπό το φως των κατασκευασμένων ισραηλινών κατηγοριών και ισχυρισμών σχετικά με την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτωβρίου και τις επιπτώσεις της, εμείς στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης-Χαμάς ξεκαθαρίζουμε τα εξής:Η Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτωβρίου στόχευσε ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες και επεδίωξε να αιχμαλωτίσει τους στρατιώτες του εχθρού, ώστε να πιέσει τις ισραηλινές αρχές να απελευθερώσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, μέσω μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση εστίασε στην καταστροφή της Μεραρχίας της Γάζας του ισραηλινού στρατού και των ισραηλινών στρατιωτικών τοποθεσιών πλησίον των ισραηλινών εποικισμών γύρω από τη Γάζα.
Η αποφυγή της πρόκλησης βλάβης σε αμάχους, ειδικά σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, είναι θρησκευτική και ηθική δέσμευση όλων των μαχητών των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ. Επαναλαμβάνουμε πως η Παλαιστινιακή Αντίσταση ήταν πλήρως πειθαρχημένη και αφοσιωμένη στις ισλαμικές αξίες στη διάρκεια της επιχείρησης και πως οι παλαιστίνιοι μαχητές στόχευσαν μόνο τους στρατιώτες της κατοχής και όσους έφεραν όπλα ενάντια στο λαό μας. Κατά τη διάρκεια [σ.τ.μ.: της επιχείρησης], οι παλαιστίνιοι μαχητές απέφυγαν ενεργά να βλάψουν αμάχους, παρά το γεγονός πως η Αντίσταση δεν διαθέτει όπλα ακριβείας. Επιπρόσθετα, αν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό στόχευσης αμάχων, αυτό συνέβη τυχαία και στη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις κατοχής.

Από την ίδρυσή του το 1987, το Κίνημα Χαμάς δεσμεύτηκε για την αποφυγή της πρόκλησης βλάβης σε αμάχους. Οταν ο σιωνιστής εγκληματίας Μπαρούχ Γκολντστάιν το 1994 σφαγίασε παλαιστίνιους προσκηνυτές στο τζαμί Αλ-Ιμπραΐμι στην κατεχόμενη Χεβρώνα, το Κίνημα Χαμάς πρότεινε μια πρωτοβουλία για να αποφευχθεί να πληρώσουν το τίμημα των εχθροπραξιών οι άμαχοι όλων των μερών, αλλά η ισραηλινή κατοχή την απέρριψε χωρίς καν να διατυπώσει κάποιο σχόλιο. Το Κίνημα Χαμάς επανέλαβε τέτοιες εκκλήσεις αρκετές φορές, αλλά προσέκρουσε σε ώτα μη ακουόντων από την ισραηλινή κατοχή, η οποία συνέχισε την εσκεμμένη στόχευση και δολοφονία παλαιστίνιων αμάχων.

3. Ισως συνέβησαν κάποια λάθη στη διάρκεια της υλοποίησης της Επιχείρησης Καταιγίδα του Αλ-Ακσα, εξαιτίας της ταχείας κατάρρευσης του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας και του στρατού και του χάους που προκλήθηκε στις συνορεύουσες με τη Γάζα περιοχές.

Οπως επιβεβαιώνουν πολλοί, το Κίνημα Χαμάς συμπεριφέρθηκε θετικά και με ευγένεια σε όλους τους αμάχους που κρατήθηκαν στη Γάζα και επεδίωξε από τις πρώτες μέρες της επιθετικότητας να τους απελευθερώσει, πράγμα που συνέβη στη διάρκεια της μιας εβδομάδας ανθρωπιστικής εκεχειρίας, όταν εκείνοι οι πολίτες απελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών από τις ισραηλινές φυλακές.

4. Οι ισχυρισμοί που διέδωσε η ισραηλινή κατοχή, πως οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στις 7 Οκτωβρίου στόχευαν ισραηλινούς αμάχους, δεν είναι τίποτε άλλο από ασύστολα ψεύδη και κατασκευές. Η πηγή αυτών των ισχυρισμών είναι το επίσημο ισραηλινό αφήγημα και καμία ανεξάρτητη πηγή δεν τους έχει επιβεβαιώσει. Είναι γνωστό πως το επίσημο ισραηλινό αφήγημα πάντοτε επεδίωκε να δαιμονοποιήσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση, ενόσω νομιμοποιούσε τη βάρβαρη επιθετικότητά του στη Γάζα.

Ιδού κάποιες λεπτομέρειες που ανατρέπουν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς:Βίντεο που τραβήχτηκαν εκείνη την ημέρα -7 Οκτωβρίου- μαζί με μαρτυρίες από τους ίδιους τους Ισραηλινούς, που δημοσιεύτηκαν αργότερα, δείχνουν πως οι μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ δεν στόχευσαν αμάχους και πως πολλοί Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία, πάνω στη σύγχυσή τους.
Εχει επίσης ακλόνητα διαψευστεί το ψέμα για τα «40 αποκεφαλισμένα μωρά» από τους παλαιστίνιους μαχητές. Ακόμη και ισραηλινές πηγές αρνήθηκαν αυτό το ψέμα. Δυστυχώς, πολλές δυτικές υπηρεσίες ενημέρωσης υιοθέτησαν αυτόν τον ισχυρισμό και τον προώθησαν.
Ο ισχυρισμός πως οι παλαιστίνιοι μαχητές διέπραξαν βιασμούς κατά ισραηλινών γυναικών διαψεύστηκε εξ ολοκλήρου και από το Κίνημα Χαμάς. Ενα ρεπορτάζ στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mondoweiss την 1η Δεκεμβρίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπάρχει έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου για «μαζικούς βιασμούς» που υποτίθεται ότι διέπραξαν μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και πως το Ισραήλ χρησιμοποίησε τέτοιους ισχυρισμούς «για να πυροδοτήσει τη γενοκτονία στη Γάζα».
Σύμφωνα με δύο ρεπορτάζ, στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth στις 10 Οκτωβρίου και στην εφημερίδα Haaretz στις 18 Νοεμβρίου, πολλοί ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονταν στο μουσικό φεστιβάλ Νόβα, κοντά στη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν 364 άμαχοι Ισραηλινοί. Τα δύο ρεπορτάζ ανέφεραν πως οι μαχητές της Χαμάς προσέγγισαν την περιοχή του φεστιβάλ χωρίς πρότερη γνώση της ύπαρξής του και εκεί το ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ προς τους μαχητές της Χαμάς και προς τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Η Yedioth Ahronoth ανέφερε επίσης πως ο ισραηλινός στρατός, για να αποτρέψει περαιτέρω διεισδύσεις από τη Γάζα και για να αποφύγει την αιχμαλωσία Ισραηλινών από τους παλαιστίνιους μαχητές, χτύπησε πάνω από 300 στόχους στις περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
Αλλες ισραηλινές μαρτυρίες επιβεβαίωσαν πως οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του σκότωσαν πολλούς ισραηλινούς αιχμάλωτους μαζί με τους απαγωγείς τους. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής βομβάρδισε σπίτια στους ισραηλινούς εποικισμούς, όπου βρίσκονταν παλαιστίνιοι μαχητές και Ισραηλινοί, σε μια καθαρή εφαρμογή της διαβόητης «Οδηγίας Χάνιμπαλ» του ισραηλινού στρατού, η οποία λέει ξεκάθαρα: «καλύτερα ένας νεκρός όμηρος, άμαχος ή στρατιώτης, παρά ζωντανός αιχμάλωτος», προς αποφυγή της ανταλλαγής αιχμαλώτων με την Παλαιστινιακή Αντίσταση.
Επιπλέον, οι κατοχικές αρχές αναθεώρησαν τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών και πολιτών από 1.400 σε 1.200, αφού ανακάλυψαν πως 200 από τα καμένα πτώματα ανήκαν στους παλαιστίνιους μαχητές που σκοτώθηκαν και ανακατεύτηκαν με πτώματα Ισραηλινών. Αυτό σημαίνει πως όποιος σκότωσε τους μαχητές σκότωσε και τους Ισραηλινούς, και είναι γνωστό πως μόνο ο ισραηλινός στρατός διαθέτει στρατιωτικά αεροπλάνα που σκότωσαν, έκαψαν και κατέστρεψαν περιοχές του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος της Γάζας, που οδήγησαν στο θάνατο σχεδόν 60 ισραηλινών αιχμαλώτων, αποδεικνύουν επίσης πως η ισραηλινή κατοχή δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή των αιχμαλώτων της στη Γάζα.

5. Είναι επίσης γεγονός, πως ένας αριθμός ισραηλινών εποίκων στους εποικισμούς γύρω από τη Γάζα ήταν ένοπλοι και συγκρούστηκαν με τους παλαιστίνιους μαχητές στις 7 Οκτωβρίου. Εκείνοι οι έποικοι καταγράφηκαν ως άμαχοι, ενώ η αλήθεια είναι πως ήταν ένοπλοι άνδρες που πολεμούσαν μαζί με τον ισραηλινό στρατό.

6. Μιλώντας για άμαχους ισραηλινούς, πρέπει να σημειωθεί πως η επιστράτευση αφορά όλους τους Ισραηλινούς πάνω από τα 18 -άνδρες που υπηρέτησαν 32 μήνες στρατιωτικής θητείας και γυναίκες που υπηρέτησαν 24 μήνες- που όλοι τους μπορούν να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα. Αυτό βασίζεται στην ισραηλινή στρατιωτική θεωρία του «ένοπλου λαού», που μετέτρεψε την ισραηλινή οντότητα σε «έναν στρατό με προσαρτημένη μια χώρα».

7. Η βάρβαρη δολοφονία αμάχων είναι συστηματική προσέγγιση της ισραηλινής οντότητας και ένα από τα μέσα εξευτελισμού του παλαιστινιακού λαού. Οι μαζικές σφαγές Παλαιστίνιων στη Γάζα είναι ξεκάθαρη απόδειξη αυτής της προσέγγισης.

8. Το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera ανέφερε σε ένα ντοκιμαντέρ πως σε ένα μήνα ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα, ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων παλαιστίνιων παιδιών στη Γάζα ήταν 136, ενώ ο μέσος όρος θανάτων παιδιών στην Ουκρανία -καθ’ όλη τη διάρκεια του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου- ήταν ένα παιδί κάθε μέρα.

9. Οσοι υπερασπίζονται την ισραηλινή επιθετικότητα δεν κοιτάζουν τα γεγονότα αντικειμενικά, αλλά αντίθετα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις ισραηλινές μαζικές σφαγές Παλαιστίνιων λέγοντας πως αναπόφευκτα θα υπάρχουν απώλειες αμάχων κατά τις επιθέσεις εναντίον των παλαιστίνιων μαχητών. Εντούτοις, δεν χρησιμοποιούν τέτοιες υποθέσεις αναφορικά με τα γεγονότα της Καταιγίδας του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτωβρίου.

10. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δίκαιη και ανεξάρτητη έρευνα θα αποδείξει την αλήθεια της αφήγησής μας και το εύρος των ψεμάτων και της παραπληροφόρησης της ισραηλινής πλευράς. Αυτό ισχύει επίσης και για τους ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με τα νοσοκομεία της Γάζας, ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση τα χρησιμοποιούσε ως κέντρα διοίκησης, ισχυρισμοί που δεν αποδείχτηκαν και που διαψεύστηκαν από αναφορές πολλών δυτικών ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Τρίτο: Για μια διαφανή διεθνή έρευναΗ Παλαιστίνη είναι κράτος-μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και προσχώρησε στο Καταστατικό της Ρώμης το 2015. Οταν η Παλαιστίνη ζήτησε έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ στα εδάφη της, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ισραηλινή αδιαλλαξία και απόρριψη, καθώς και με απειλές για τιμωρία των Παλαιστίνιων με αφορμή το αίτημά τους προς το ΔΠΔ. Είναι επίσης δυστυχές το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι διακατέχονται από αξίες δικαίου, που συντάχθηκαν πλήρως με το αφήγημα της κατοχής και στράφηκαν ενάντια στις κινήσεις των Παλαιστίνιων στο διεθνές δικαιικό σύστημα. Αυτές οι δυνάμεις θέλουν να κρατήσουν το «Ισραήλ» ως ένα κράτος υπεράνω νόμου και να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγει από την ευθύνη και τη λογοδοσία.
Καλούμε αυτές τις χώρες, ιδιαίτερα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, αν θέλουν να επικρατήσει η δικαιοσύνη όπως ισχυρίζονται, να ανακοινώσουν ως οφείλουν την υποστήριξή τους στην πορεία της έρευνας για όλα τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και να παράσχουν πλήρη υποστήριξη στα διεθνή δικαστήρια έτσι ώστε να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
Παρά το γεγονός ότι διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για το κατά πόσο οι συγκεκριμένες χώρες ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τη δικαιοσύνη, εξακολουθούμε να παροτρύνουμε τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ και την ομάδα του να έρθουν αμέσως και επειγόντως στην κατεχόμενη Παλαιστίνη για να εξετάσουν τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις που διαπράττονται εκεί, αντί απλώς να παρατηρούν την κατάσταση εξ αποστάσεως ή να υπόκεινται στους περιορισμούς που θέτει το Ισραήλ.
Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα ζητώντας τη γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ) σχετικά με τις νομικές συνέπειες της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών από το «Ισραήλ», αυτές οι (λίγες) χώρες που υποστηρίζουν το «Ισραήλ» ανακοίνωσαν την αντίθεσή τους σε αυτήν την κίνηση που εγκρίθηκε από σχεδόν 100 χώρες. Και όταν ο λαός μας -και οι ομάδες δικαίου και δικαιωμάτων του- επεδίωξαν να ασκήσουν διώξεις ενάντια στους ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου ενώπιον των δικαστηρίων των ευρωπαϊκών χωρών -μέσω του συστήματος της οικουμενικής δικαιοδοσίας- τα ευρωπαϊκά καθεστώτα εμπόδισαν τις κινήσεις αυτές λειτουργώντας υπέρ των ισραηλινών εγκληματιών πολέμου και της ελευθερίας τους.
Τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να τεθούν στο ευρύτερο πλαίσιό τους και πρέπει να γίνει επίκληση όλων των αγώνων ενάντια στην αποικιοκρατία και την κατοχή στη σύγχρονη εποχή. Αυτές οι εμπειρίες αγώνα δείχνουν ότι στο επίπεδο καταπίεσης που ασκεί ο κατακτητής, υπάρχει μια αντίστοιχη απάντηση από το λαό υπό κατοχή.
Ο λαός της Παλαιστίνης και οι λαοί σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν την κλίμακα του ψεύδους και της εξαπάτησης αυτών των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν το ισραηλινό αφήγημα στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την τυφλή προκατάληψή τους και να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα. Οι χώρες αυτές γνωρίζουν τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης, τα οποία είναι η κατοχή και η άρνηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ζει με αξιοπρέπεια στη γη του. Αυτές οι χώρες δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τη συνέχιση του άδικου αποκλεισμού εκατομμυρίων Παλαιστίνιων στη Γάζα και επίσης δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, όπου κρατούνται υπό συνθήκες στέρησης βασικών δικαιωμάτων.
Χαιρετίζουμε τους ελεύθερους λαούς του κόσμου ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και υποβάθρου, που διαδηλώνουν σε όλες τις πρωτεύουσες και πόλεις του κόσμου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα ισραηλινά εγκλήματα και σφαγές και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης και στο δίκαιο αγώνα του.
Τέταρτο: Μια υπενθύμιση στον κόσμο, ποια είναι η Χαμάς;Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης «Χαμάς» είναι ένα παλαιστινιακό ισλαμικό εθνικοαπελευθερωτικό και αντιστασιακό κίνημα. Στόχος του είναι να απελευθερώσει την Παλαιστίνη και να αντιταχθεί στο σιωνιστικό σχέδιο. Το πλαίσιο αναφοράς του είναι το Ισλάμ, το οποίο καθορίζει τις αρχές, τους στόχους και τα μέσα του. Η Χαμάς αντιτίθεται στη δίωξη οποιουδήποτε ανθρώπινου όντος ή στην υπονόμευση των δικαιωμάτων του/της για εθνικιστικούς, θρησκευτικούς ή δογματικούς λόγους.
Η Χαμάς βεβαιώνει ότι η σύγκρουσή της είναι με το σιωνιστικό σχέδιο και όχι με τους Εβραίους λόγω της θρησκείας τους. Η Χαμάς δεν διεξάγει αγώνα εναντίον των Εβραίων επειδή είναι Εβραίοι, αλλά διεξάγει αγώνα εναντίον των Σιωνιστών που έχουν υπό κατοχή την Παλαιστίνη. Ωστόσο, είναι οι Σιωνιστές εκείνοι που συνεχώς ταυτίζουν τον Ιουδαϊσμό και τους Εβραίους με το δικό τους αποικιακό σχέδιο και την παράνομη οντότητα.
Ο λαός της Παλαιστίνης στεκόταν πάντα ενάντια στην καταπίεση, την αδικία και το σφαγιασμό αμάχων, ανεξάρτητα από το ποιος τα διαπράττει. Και με βάση τις θρησκευτικές και ηθικές μας αξίες, δηλώσαμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στα όσα βίωσαν οι Εβραίοι από τη ναζιστική Γερμανία. Εδώ, υπενθυμίζουμε ότι το εβραϊκό πρόβλημα ήταν στην ουσία ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ το αραβικό και ισλαμικό περιβάλλον ήταν -σε όλη την Ιστορία- ένα ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό και για άλλους λαούς άλλων πεποιθήσεων και εθνικοτήτων. Το αραβικό και ισλαμικό περιβάλλον ήταν ένα παράδειγμα συνύπαρξης, πολιτιστικής αλληλεπίδρασης και θρησκευτικών ελευθεριών. Η τρέχουσα σύγκρουση προκαλείται από τη σιωνιστική επιθετική συμπεριφορά και τη συμμαχία της με τις δυτικές αποικιακές δυνάμεις. Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι στην εκμετάλλευση των δεινών των Εβραίων στην Ευρώπη για να δικαιολογηθεί η καταπίεση εναντίον του λαού μας στην Παλαιστίνη.
Το Κίνημα Χαμάς, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανόνες, είναι ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που έχει σαφείς στόχους και αποστολή. Η αντίστασή του ενάντια στην κατοχή αντλεί νομιμοποίηση από το παλαιστινιακό δικαίωμα στην αυτοάμυνα, την απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση. Η Χαμάς ήταν πάντα πρόθυμη να περιορίσει τον αγώνα και την αντίστασή της απέναντι στην ισραηλινή κατοχή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ωστόσο η ισραηλινή κατοχή δεν συμμορφώθηκε με αυτό και διέπραξε σφαγές και δολοφονίες Παλαιστίνιων εκτός Παλαιστίνης.
Τονίζουμε ότι η αντίσταση στην κατοχή με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντίστασης, είναι ένα νομιμοποιημένο δικαίωμα σύμφωνα με όλους τους κανόνες, τις θρησκείες, τους διεθνείς νόμους, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Γενεύης και του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, π.χ. το ψήφισμα 3236 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που εγκρίθηκε από την 29η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης στις 22 Νοεμβρίου 1974, επιβεβαιώνοντας τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση και του δικαιώματος επιστροφής «στα σπίτια και τις περιουσίες τους από τα οποία εκδιώχθηκαν, εκτοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν».
Ο ακλόνητος παλαιστινιακός λαός μας και η Αντίστασή του διεξάγουν μια ηρωική μάχη για να υπερασπιστούν τη γη και τα εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στην πιο μακροχρόνια και βάρβαρη αποικιακή κατοχή. Ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ισραηλινή επιθετικότητα που διέπραξε ειδεχθείς σφαγές εναντίον παλαιστίνιων αμάχων, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, η ισραηλινή κατοχή στέρησε από το λαό μας στη Γάζα τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα. Απλώς του στέρησε όλα τα μέσα επιβίωσης. Εντωμεταξύ, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν άγρια όλες τις υποδομές και τα δημόσια κτίρια της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πανεπιστημίων, τζαμιών, εκκλησιών και νοσοκομείων, σε μια σαφή ένδειξη εθνοκάθαρσης με στόχο την εκδίωξη του παλαιστινιακού λαού από τη Γάζα. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της ισραηλινής κατοχής δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αφήνουν να συνεχίζεται η γενοκτονία εναντίον του λαού μας.
Η χρήση του προσχήματος της «αυτοάμυνας» από την ισραηλινή κατοχή για να δικαιολογήσει την καταπίεσή της εναντίον του παλαιστινιακού λαού είναι μια διαδικασία ψέματος, εξαπάτησης και αντιστροφής των γεγονότων. Η ισραηλινή οντότητα δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εγκλήματα και την κατοχή της. Ο παλαιστινιακός λαός είναι εκείνος που έχει τέτοιο δικαίωμα, να υποχρεώσει τον κατακτητή να τερματίσει την κατοχή. Το 2004, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) εξέδωσε συμβουλευτική γνωμοδότηση στην υπόθεση σχετικά με τις «Νομικές συνέπειες της Κατασκευής ενός Τείχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη», στην οποία δήλωσε ότι το «Ισραήλ» -η βάναυση δύναμη κατοχής- δεν μπορεί να βασιστεί στο δικαίωμα της αυτοάμυνας για να χτίσει ένα τέτοιο τείχος στα παλαιστινιακά εδάφη. Επιπλέον, η Γάζα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εξακολουθεί να είναι κατεχόμενη γη, επομένως η δικαιολογία για τη διεξαγωγή της επίθεσης στη Γάζα είναι αβάσιμη και στερείται νομιμοποίησης, όπως επίσης στερείται της ουσίας της έννοιας της αυτοάμυνας.
Πέμπτο: Τι χρειάζεται να γίνει;

Η κατοχή είναι κατοχή, ανεξάρτητα από το πώς η ίδια περιγράφει ή ονομάζει τον εαυτό της, και παραμένει ένα εργαλείο για το σπάσιμο της θέλησης των λαών και τη συνέχιση της καταπίεσής τους. Από την άλλη μεριά, οι εμπειρίες των λαών/των εθνών στη διάρκεια της Ιστορίας για το πώς αποτινάσσεται η κατοχή και η αποικιοκρατία επιβεβαιώνουν πως η αντίσταση είναι η στρατηγική προσέγγιση και ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση και το τέλος της κατοχής. Εχει ποτέ απελευθερωθεί κάποιο έθνος από την κατοχή χωρίς αγώνα, αντίσταση ή θυσία;

Οι ανθρωπιστικές, ηθικές και νομικές επιταγές απαιτούν από όλες τις χώρες του κόσμου να υποστηρίξουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, όχι να συνωμοτούν εναντίον του. Πρέπει να αντιταχτούν στα εγκλήματα και την επιθετικότητα της κατοχής και να υποστηρίξουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωση της γης του και την εξάσκηση του δικαιώματός του για αυτοδιάθεση, όπως όλοι οι λαοί απανταχού της γης. Πάνω σε αυτήν τη βάση, καλούμε στα εξής:Αμεση παύση της ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα, των εγκλημάτων και της εθνοκάθαρσης που διαπράττεται ενάντια σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας, να ανοίξουν τα περάσματα και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων υλικών για την ανοικοδόμηση.
Να καταστεί η ισραηλινή κατοχή νομικά υπόλογη για τα βάσανα που έχει προκαλέσει στον παλαιστινιακό λαό, και να κατηγορηθεί για τα εγκλήματά της εναντίον αμάχων, υποδομών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τζαμιών και εκκλησιών.
Υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή με κάθε δυνατό μέσο, ως νόμιμο δικαίωμα κατά τους διεθνείς νόμους και κανόνες.
Καλούμε τους ελεύθερους λαούς ανά τον κόσμο, ειδικά τα έθνη που ήταν αποικίες και αναγνωρίζουν τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού, να λάβουν σοβαρή και αποτελεσματική θέση ενάντια στις πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών που υιοθετούν οι δυνάμεις/χώρες που υποστηρίζουν την ισραηλινή κατοχή. Καλούμε αυτά τα έθνη να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και να τονίσουν τις αξίες της δικαιοσύνης και της ισότητας, και το δικαίωμα των λαών να ζουν με ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Οι υπερδυνάμεις, ειδικά οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, μεταξύ άλλων, πρέπει να πάψουν να παρέχουν κάλυψη κατά της λογοδοσίας στη σιωνιστική οντότητα, και να σταματήσουν να την αντιμετωπίζουν σαν μια χώρα υπεράνω του νόμου. Αυτή η άδικη συμπεριφορά αυτών των χωρών επέτρεψε στην ισραηλινή κατοχή για πάνω από 75 χρόνια να προβαίνει στα χειρότερα εγκλήματα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, στα εδάφη και τα ιερά του. Προτρέπουμε τις χώρες σε όλη την υφήλιο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που καλούν στον τερματισμό της κατοχής.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε διεθνή ή ισραηλινά σχέδια για να αποφασιστεί το μέλλον της Γάζας, που μόνο στόχο έχουν τη συνέχιση της κατοχής. Τονίζουμε πως ο παλαιστινιακός λαός έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει για το μέλλον του και να ρυθμίσει τα εσωτερικά του ζητήματα, και ως εκ τούτου κανένα μέρος στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει κανενός είδους επιτροπεία στον παλαιστινιακό λαό ή να αποφασίζει για λογαριασμό του.
Καλούμε σε αντίσταση ενάντια στις ισραηλινές απόπειρες να προκληθεί άλλο ένα κύμα ξεριζωμού -ή μία νέα Νάκμπα- για τους Παλαιστίνιους, ειδικά στα κατεχόμενα από το 1948 εδάφη και στη Δυτική Οχθη. Τονίζουμε πως δεν θα γίνει καμία απέλαση στο Σινά ή στην Ιορδανία ή οπουδήποτε αλλού και πως αν πρόκειται να γίνει μετεγκατάσταση Παλαιστίνιων, αυτή θα είναι προς τα σπίτια τους και τις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948, όπως επιβεβαιώνουν και πολυάριθμα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Καλούμε στη συνέχιση της λαϊκής πίεσης ανά τον κόσμο μέχρι το τέλος της κατοχής. Καλούμε σε αντίσταση ενάντια στις προσπάθειες ομαλοποίησης με την ισραηλινή οντότητα και σε ένα ολοκληρωμένο μποϊκοτάζ ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και στους υποστηρικτές της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου