Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Δίκιο



Τις εγκυκλίους για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών ανασύρει το υπουργείο Παιδείας, εντελώς ...συμπτωματικά στον απόηχο των μεγάλων πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων της περασμένης βδομάδας, στα οποία συμμετείχε πλήθος μαθητών, ενώ δεκάδες σχολεία βρίσκονταν σε κατάληψη.

Στη συγκυρία αυτή, βέβαια, το να θυμίζεις ότι γίνεται τηλεκπαίδευση αν το σχολείο δεν λειτουργεί για «έκτακτους λόγους», με απουσίες συλλήβδην για όσους δεν συνδεθούν στο μάθημα και με απειλές για «κόψιμο» των εκπαιδευτικών εκδρομών, είναι καθαρός εκφοβισμός προς τους μαθητές.

Γιατί κανένας εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονιός δεν είδε την ίδια αγωνία από το υπουργείο Παιδείας για τις δεκάδες χιλιάδες ώρες μαθημάτων που χάνονται εξαιτίας των εκπαιδευτικών κενών... Δεν είδαν να ιδρώνει το αυτί κανενός υπουργού για την κατάφωρη αδικία σε βάρος πολλών μαθητών, που ξεκίνησαν να διδάσκονται ορισμένα μαθήματα στη μέση της χρονιάς επειδή δεν είχαν εκπαιδευτικό...

Γι' αυτές τις χαμένες ώρες το υπουργείο όχι μόνο δεν έχει κάτι να πει, αλλά σπρώχνει τους μαθητές είτε να παλεύουν μόνοι τους για να συμπληρώσουν τα κενά στην ύλη, είτε να πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά στα φροντιστήρια... Ως εδώ λοιπόν με τους εκβιασμούς και την προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών που αγωνίζονται.

Για τα αδιέξοδα που ζουν στο σχολείο και στη ζωή τους ευθύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και απέναντι σ' αυτήν κινητοποιούνται, έχοντας όλο το δίκιο με το μέρος τους.

Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου