Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ξεσήκωσε την Εξεταστική η μητέρα θύματος των Τεμπών: « Με εντολή Μητσοτάκη το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος, γνώριζε… Ο Καραμανλής παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί»

 thefaq

Συγκλόνισε την Εξεταστική και όσους παρεβρίσκονται στην αίθουσα, η μαρτυρία μητέρας θύματος στην τραγωδία των Τεμπών!

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών, κατακεραύνωσε τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως γνώριζε τι έγινε και με δικιά του εντολή ακολούθησε το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος (συγκάλυψη) ενώ ζήτησε την κλήση Γενιδούνια, που «φοβάται η πλειοψηφία»!

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, την οποία διατύπωσε όρθια ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας, κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών του δυστυχήματος στην Επιτροπή, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε πως δεν ήρθη η ασυλία του επειδή θα αποκαλύπτονταν οι κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις του. «Δηλώνει με θράσος αθώος λόγω ασυλίας. Παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί» πρόσθεσε. Εξάλλου ζήτησε την κλήση του Κ. Γενιδούνια για κατάθεση, λέγοντας πως η πλειοψηφία φοβάται να τον καλέσει, ενώ αποκάλυψε πως ο Κ. Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο μπάζωμα της τραγωδίας μετά από εντολή υπουργών και του πρωθυπουργού.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι καθόλου εντάξει με μας αλλά και ούτε με το σύνολο της κοινωνίας. Με κάθε σεβασμό εσείς, δεν είστε δικαστές. Ούτε μπορείτε να γνωρίζετε την δικογραφία που είναι ήδη τεράστια. Και παρότι αναγνωρίζω πως κάποιοι από σας έχουν τις καλύτερες προθέσεις, πως μπορώ να είμαι σίγουρη πως θα αναδειχθεί πλήρως και σε βάθος ένα θέμα που οι εμπλεκόμενοι ξεκινούν από την κορυφή του πολιτικού συστήματος και καταλήγουν σε διευθυντές και προέδρους σημαντικών θέσεων, με άμεση επαφή και συνεργασία με το υπουργείο και με ένα μείζον ζήτημα οικονομικής απιστίας να τα συνδέει;
Με βάση την προϊστορία των εξεταστικών επιτροπών, η αποτελεσματικότητα και η ακεραιότητα αυτών των επιτροπών είναι αμφίβολη.
Γι’ αυτό και από την αρχή, εμείς ανεπιτυχώς ζητούσαμε άρση της ασυλίας…»

«Oι υπουργοί δεν φέρουν ευθύνη. Η Hellenic δεν φέρει ευθύνη. Η ΕΡΓΟΣΕ δεν φέρει ευθύνη. Η ΡΑΣ δεν φέρει ευθύνη.
Τελικά έχει κανείς ευθύνη σε αυτή τη χώρα που ζούμε από τύχη ή όλοι έχουν μόνο δικαιώματα;» σημείωσε η Μαρία Καρυστιάνου σε μια διακιολογημένη έκρηξη απόγνωσης μπροστά στους βουλευτές της πλειοψηφίας που ποαρακολουθούσαν αμήχανοι…

Σημειώνεται ότι για σταδιακή και μεθοδική ολοκλήρωση της προσπάθειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκάλυψη των βαρύτατων κυβερνητικών ευθυνών της ΝΔ στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την απόρριψη από τον εισηγητή της ΝΔ, Λ. Τσαβδαρίδη της κλήσης του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών.

Πηγή: avgi,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου