Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" και προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να...
τους βοηθήσουμε".



Όπως σημειώνει ο προεδρεύων της ευρωζώνης, οι Έλληνες "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη". Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς.


Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι η Ελλάδα επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ, αλλά "με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση".


Αναφέρει επίσης ότι και το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν λειτουργεί "σε πλήρη έκταση". Επίσης υποστηρίζει ότι "απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής 'Τρόιχαντ'", (της Αρχής καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων της πρώην Ανατολική Γερμανία, μετά την ενοποίηση με την τότε Δυτική Γερμανία, το 1990).


Το πακέτο μέτρων είναι η λύση για την Ελλάδα
Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα επιτύχει, και αναφέρει χαρακτηριστικά:"Το πακέτο μέτρων, με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας".


Να ανασταλλεί η ελληνική συγχρηματοδότηση έργων
Υπογραμμίζει επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης: "Προς τούτο πρέπει να συμβάλλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα", καταλήγει ο Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου