Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Με διαδικασία αξιολόγησης - Δεν αποκλείει και απολύσεις στο Δημόσιο ο Δημήτρης Ρέππας


Το Καλύτερο και αποδοτικότερο μέτρο θα ήταν οι απολύσεις υπουργών , βουλευτών και λοιπών "αξιωματούχων"!!Γ. Ζ

Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, στην περίπτωση που ένα τέτοιο μέτρο υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους. Πρόσθεσε, δε, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης, και όχι οριζόντια.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι μέχρι σήμερα η τρόικα δεν έχει θέσει επίσημα στη διαβούλευση ζήτημα απολύσεων υπαλλήλων, αλλά δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση οτιδήποτε υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους.



Ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε ακόμη την παράταση του χρόνου της εφεδρείας και για το 2012 ή τη διεύρυνση των κριτηρίων της, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ζητηθεί από την τρόικα, η οποία αναμένεται να αξιολογήσει τα αποτελέσματα του μέτρου τον Ιανουάριο.

Και αυτό παρότι τα αποτελέσματα έως τώρα δείχνουν ότι μόνο το ένα δέκατο των υπαλλήλων που έχουν υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις θα ενταχθεί στην πραγματικότητα σε καθεστώς εφεδρείας ή σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς οι υπόλοιποι θα συνταξιοδοτηθούν κανονικά.

Συγκεκριμένα, για το τι μέλλει γενέσθαι με την εφεδρεία το 2012 ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι «μπορούμε να παραμείνουμε στο στόχο και να παραταθεί ο χρόνος της εφεδρείας ή να επιλέξουμε να κριθεί το ποιοι υπάλληλοι θα φύγουν μέσα από την αξιολόγηση» κάτι όμως που, όπως παραδέχθηκε, χρειάζεται χρόνο.

Για τις απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι θα πρέπει να δούμε πώς αυτές θα ενταχθούν σε μία πολιτική που θα οδηγήσει σε καλύτερο κράτος. «Αν έρθει το τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά «οποιαδήποτε πρόταση θα τη συζητήσουμε. Απολύσεις, όμως, έτσι όπως τίθενται, όχι. Απολύσεις όμως που οδηγούν στην αναδιοργάνωση του κράτους μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, επισήμανε με έμφαση ότι «δεν πρέπει να επικρατήσει μία αίσθηση προσωρινότητας. Είναι μίας πλήρης κυβέρνηση».

Παράλληλα, στάθηκε στη συνεργασία του υπουργείου με την task force για τη μεταρρύθμιση του κράτους, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική. Πρόθεση μάλιστα του υπουργείου, όπως έκανε γνωστό, είναι να υπογράψει με τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ομάδας δράσης και σχετικό μνημόνιο, στο οποίο θα περιγράφονται όλα τα μέτρα για την αναμόρφωση του κράτους και κυρίως η διαδικασία για την αξιολόγηση του προσωπικού και των δομών, καθώς και για τη δημιουργία του επιτελικού κράτους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου