Εδώ καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν..........ΓΖ
Εντείνεται η ανησυχία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του, με τους βουλευτές να κινητοποιούνται... σε μικρές προς το παρόν ομάδες και με διακριτικές παρεμβάσεις που, όπως υπόσχονται όμως,... βαίνουν κλιμακούμενες.
Ήδη, μετά το κείμενο-παρέμβαση των έξι «βενιζελικών» βουλευτών υπέρ της άμεσης έναρξης διαλόγου με στόχο τις αλλαγές σε ιδέες και πρόσωπα, τη δική τους παρέμβαση ετοιμάζουν οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί». Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού -που αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση για τους ίδιους- την ερχόμενη εβδομάδα, τον δρόμο προς την έξοδο από την ηγεσία του κόμματος θα δείξουν με τον τρόπο τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και οι... δικοί του.
Ειδικότερα, με ένα κείμενο που θα έχει τη μορφή ανοιχτής επιστολής πιθανότατα, οι βουλευτές Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης κ.ά. θα «βάζουν το δικό τους λιθαράκι», στον διάλογο σχετικά με τα προαπαιτούμενα για ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας, όπως λένε στο Real.gr, εκτιμώντας πως αυτός έχει ήδη ανοίξει και τονίζοντας ότι η παρέμβασή τους θα είναι συμπληρωματική μόνο σε αυτήν των συναδέλφων τους. Ήδη άλλωστε, βουλευτής που συνυπέγραφε το κείμενο των έξι, υποστήριζε για τον Θανάση Οικονόμου ότι «θα το συνυπέγραφε άνετα», πλην όμως δεν το έκανε, καθώς ετοίμαζε τη νέα παρέμβαση. Όσο για τον επίσης «παπανδρεϊκό» Φραγκίσκο Παρασύρη, φαίνεται ότι πείθεται σιγά σιγά πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει με νέα ηγεσία, κάτι που ασπάζεται άλλωστε ο κουμπάρος και στενός του φίλος Ηλίας Μόσιαλος που έχει πλέον ενταχθεί και επισήμως στην «κίνηση των τριών».
Τις επόμενες μέρες πάντως, πιθανώς και εντός εβδομάδας, αναμένονται και νέες, «σκληρότερες» και μαζικότερες, όπως λένε οι ίδιοι, κινήσεις των βουλευτών που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς φέρονται αποφασισμένοι να αναγκάσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μιλήσει και μάλιστα «να μιλήσει όχι για να πει 'μένω', αλλά για να πει 'φεύγω'», όπως χαρακτηριστικά λένε. Και οι δύο ομάδες, άλλωστε, βαυκαλίζονται ότι με τα κείμενά τους συμφωνούν πολύ περισσότεροι συνάδελφοί τους, ενώ κάποιοι που διαπερνούν οριζόντια μάλιστα τις δύο ομάδες, φέρονται διατεθειμένοι να συνυπογράψουν αργότερα έτερη πρόταση, με την οποία θα καλούν τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου όσο όμως πια και τους ενδιαφερόμενους για τη διεκδίκηση της αρχηγίας να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.
«Δεν ήταν το πνεύμα μας να θέσουμε θέμα αλλαγής ηγεσίας, ο κ. Παπανδρέου έχει τον πρώτο λόγο, δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε εσωστρέφεια», διευκρίνισε χθες ο εκ των έξι βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, ζητώντας αλλαγές, ενώ πως «όλο το πεδίο είναι ανοιχτό για όλους» είπε ο Δημήτρης Καρύδης, ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού από τη βάση (άποψη στην οποία δεν ομονοούν απαραιτήτως όλοι οι υπογράφοντες) πριν από τις εκλογές.
«Ρεαλιστικό» κόμμα ζήτησε από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη να περάσει ένας τυφώνας «Κατρίνα» πάνω από το ΠΑΣΟΚ, ενώ «καινούργια φυσιογνωμία, καινούργιο πολιτικό στίγμα και άρα ηγεσία που θα προέλθει μέσα από διαδικασίες» ζήτησε ο Παναγιώτης Ρήγας. Ο τελευταίος μίλησε βεβαίως για τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «τίποτα δεν είναι ταμπού» στη συζήτηση που θα πρέπει να συζητηθεί και να γίνει αποδεκτή σε μία έκτακτη συγκυρία όπως αυτή. Στο «σίριαλ» που διαρκεί εδώ και κάποιες εβδομάδες πια στο ΠΑΣΟΚ επανεμφανίστηκε χθες ο Μίμης Ανδρουλάκης, που αφού χαρακτήρισε «τσίρκο» την κυβέρνηση Παπαδήμου, απέφυγε δήθεν να μπει στην «εσωκομματική κουζίνα», παρατηρώντας πάντως με νόημα ότι «να βγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου με το δημοψήφισμα να κάνει προεκλογική διαδικασία, μου φαίνεται λίγο δύσκολο» και πως «χρειάζεται ριζικό μετασχηματισμό ο χώρος αυτός».
Χθες πάντως, ο κ. Παπανδρέου, που διαμηνύει αρμοδίως ότι είναι και θα παραμείνει «παρών» στις εξελίξεις, αφού συνάντησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή για να συζητήσουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, συγκάλεσε νέα σύσκεψη με πρώην υπουργούς του και στενούς συνεργάτες του. Ειδικότερα, δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη και την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά, με τους οποίους και συζήτησαν τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των αλλαγών που επίκεινται στις ευρωπαϊκές συνθήκες αλλά και της νέας δανειακής σύμβασης για τη χώρα μας.\
http://prwtagwnistis.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου