Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Υπέρ αποχώρησης Παπανδρέου ο Χρυσοχοΐδης

http://www.megatv.com/
Με απόλυτα κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας στην εκπομπή "MEGA ΣΚ" ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος ξανά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και όπως τόνισε ήδη θα έπρεπε να είχε ανοίξει τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας ώστε το κόμμα όπως είπε να πάει ενωμένο στις εθνικές εκλογές.



"Ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη διότι ακριβώς έχει από τη μια μεριά διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είναι το ουσιώδες κεντρικό ζήτημα της αντιπροσώπευσης με το λαό, όπως επίσης έχουν διαρραγεί και οι σχέσεις μας με τους ξένους με αποτέλεσμα να υπάρχει και εκεί ζήτημα αναξιοπιστίας. Υπάρχει πλέον ένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης και όταν μεταξύ λαού και ηγεσιών υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και αν αυτό δεν μπορεί να αποκατασταθεί τότε και δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη επαναλαμβάνω της αντιπροσώπευσης ο ηγέτης, τότε ο ηγέτης αποχωρεί", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αιτιολόγησε την άποψή του οτι πρέπει να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου και άσκησε κριτική χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα.

"Η διετής διακυβέρνηση η δική μας κ. Αναγνωστάκη οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Οδήγησε σε φτώχεια και κοινωνική αποσύνθεση, οδήγησε σε βαθιά, πρωτοφανή, βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία φθάνει το 5 και πλέον τοις εκατό, οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση. Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν όλη αυτή τη διάρκεια της διετούς θητείας μας τα κρίσιμα ζητήματα και υπάρχουν αυτοί οι οποίοι κατηύθυναν όλο αυτό το έργο. Λοιπόν ευθύνες έχουμε όλοι μας", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε πως εκτός από τον κ. Παπανδρέου, ευθύνες έχουν όλα τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ενώ έκανε την αυτοκριτική του για την άποψή του να υποστηρίξει το δημοψήφισμα όταν το πρότεινε ο κ. Παπανδρέου στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

"Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή η οποία διαμορφώθηκε σήμερα είναι αποτέλεσμα όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και όλων μας. Εγώ προσωπικά έφθασα τελευταία στα όρια του πολιτικού λάθους το οποίο επιχείρησα να διορθώσω την επόμενη μέρα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες όταν ελήφθησαν αποφάσεις για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς αναλόγως. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτή τη διαδικασία. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από την κριτική, είμαστε αρκετά μεγάλοι, για να μιλάμε και να υπηρετούμε την ευθύνη και την αλήθεια. Όποιος δεν το κάνει, θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας, μαζί και εγώ αν δεν το κάνω", σημείωσε.

Αναφερόμενος στο χρόνο που πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε οτι ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση είτε από άγνοια της κατάστασης είτε γιατί υπάρχει κρυφή ατζέντα από ορισμένους και έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ανοίξει το θέμα της διαδοχής, θα το ανοίξουν τα στελέχη και η βάση του κόμματος. Κατηγορηματικά αντίθετος στάθηκε και στο θέμα της διαρχίας.

"Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία. Δηλαδή αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε κατά κάποιο τρόπο να μην βλέπουμε μπροστά μας, πολύ μπροστά μας την αλήθεια, να μην αντιμετωπίζουμε μια καυτή πραγματικότητα και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να τρέξουμε γρήγορα, όχι μόνο στα θέματα του ΠΑΣΟΚ αλλά και στη χώρα, ή όποιος δεν καταλαβαίνει πραγματικά τότε ή δεν καταλαβαίνει πράγματι, δεν κατανοεί την πραγματικότητα, ή έχει κρυφή ατζέντα. Και αν δεν το ανοίξουν αυτοί που πρέπει να το ανοίξουν τότε θα το ανοίξουμε εμείς και γι' αυτό καλώ όλους τους συντρόφους μου να είναι σε εγρήγορση και κινητοποίηση. Εννοώ ότι υπάρχουν καταστατικές διαδικασίες, δεν αναφέρομαι σε κανένα πραξικόπημα, αναφέρομαι σε διαδικασίες, μεθόδους για να υπάρξουν εξελίξεις σε κάθε μέτωπο, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν αναφέρομαι σε κανένα πραξικόπημα", εξήγησε.

Ο κ. Χρυσοχοίδης είναι ο μοναδικός που μέχρι σήμερα έχει δηλώσει επισήμως οτι θα είναι υποψήφιος για την διαδοχή και όλα τα στελέχη περιμένουν απο τον κ. Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες. Πολλοί βουλευτές πιέζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ακόμη και πριν απο τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως περιμένει την ψήφιση του προϋπολογισμού και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Χρυσοχοίδης στην συνέντευξή του στο "MEGA ΣΚ" κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι να πάρουν θέση γρήγορα γιατί όπως είπε τα προβλήματα της κοινωνίας δεν μπορούν να περιμένουν και τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το ΠΑΣΟΚ οδεύει σε διάσπαση, άποψη που εξέφρασαν πρόσφατα και 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κοινό άρθρο τους.

"Σε διάσπαση πάμε με βεβαιότητα τώρα, τώρα που γίνονται διάφορες μεθοδεύσεις, τώρα που γίνονται σκόπιμες καθυστερήσεις. Όλα αυτά είναι φύλο συκής. Είναι το φύλο συκής και είναι οι δικαιολογίες, όπως και άλλα που ακούω, όπως επίσης ακούω να μην πάμε σε διαδικασίες στον λαό, διότι θα έρθει λίγος κόσμος να ψηφίσει, παραδείγματος χάρη, έτσι όπως τα κάναμε, έτσι όπως καταντήσαμε τη Δημοκρατική παράταξη, ε λοιπόν θα το υποστούμε αυτό, πρέπει να ταπεινωθούμε. Καθημερινά ασχολούμαι τα 4/5 του χρόνου μου με τη δουλειά μου, όποιος δεν την κάνει και δεν μπορεί, μπορεί να παραιτηθεί", τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν όμως και πολλά στελέχη μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο ΠΑΣΟΚ που θεωρούν οτι δεν θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να βρεθεί στο στόχαστρο και να είναι αυτός που θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις στο κόμμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε όμως και προσωπικές αναφορές στον κ. Παπανδρέου. "Σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα τον κ. Παπανδρέου, είναι μια ευγενής φύση, ένας συμπαθής άνθρωπος, είναι πολίτης του κόσμου, έχει απόψεις για τον Σοσιαλισμό, τη Δημοκρατία. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να παίξει έναν πολύ κρίσιμο και χρήσιμο ρόλο ως πρεσβευτής αυτών των αξιών της χώρας στο εξωτερικό", υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου