Μήν απογοητεύσουμε το σύντροφο Ραιχενμπαχ και δεν ανακουφιστεί...ΓΖ
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν Χ.Ράιχενμπαχ κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, οπότε επέστρεψε στην Αθήνα για μπαράζ επαφών με υπουργούς και κοινωνικούς εταίρους ενόψει της κατάθεσης της δεύτερης έκθεσης της Task Force.
Η νέα έκθεση θα εγκριθεί την Τρίτη από την Κομισιόν.
Σχετικά με την ολοκλήρωση του PSI και όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίστηκε ανακουφισμένος αφού -όπως είπε- η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων της.
Ο κ. Ράιχενμπαχ που είπε ότι η επιτυχία της Ελλάδας αποτελεί προσωπικό στοίχημα για αυτόν, τόνισε την σημασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να εξασφαλιστεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επίσης επανέλαβε ότι ο ρόλος της ομάδας είναι μόνο υποστηρικτικός και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, θα είναι η πορεία και ο συντονισμός της τεχνικής βοήθειας που έχει ζητήσει η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Στο πλαίσιο των επαφών του, θα συναντηθεί με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Υγείας Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
Σε ερώτηση του Mega για την αναπτυξιακή στήριξη από την Κομισιόν, ο Χ.Ράιχενμπαχ έδειξε στα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση Παπαδήμου-Μπαρόζο και σημείωσε πως ήδη «πολλά χρήματα είναι διαθέσιμα μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων».
Όσον αφορά συγκεκριμένα το ρόλο της Ομάδας Κρούσης, ο Ράιχενμπαχ ανέφερε: «Έχουμε ήδη περισσότερα από 15 άτομα στην Αθήνα ως μέλη της Ομάδας Κρούσης, από την εμπειρία των έξι μηνών εδώ μάθαμε ότι η εφαρμογή και η στήριξη για την εφαρμογή γίνεται όλο και πιο σημαντική και ο τρόπος εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας».
Σχετικά τέλος με την αποστολή Γερμανών εμπειρογνωμόνων προς υποστήριξη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο αξιωματούχος ανέφερε πως η Γερμανία έχει διαθέσει 160 ειδικούς «στη συλλογή φόρων, όχι στη φορολογική μεταρρύθμιση, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στο έργο που έχουν ήδη ξεκινήσει το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη και θα παρέχουν εκπαίδευση σε τέτοιες δραστηριότητες».
http://www.tanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου