Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Όταν ο Πάγκαλος μίλησε με θέρμη για τον Βενιζέλο!

Πόσοι περίμεναν να στηρίξει ανοιχτά τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο Θόδωρος Πάγκαλος;
Σχεδόν κανείς. Όχι τόσο γιατί είχε δώσει σκληρή μάχη εναντίον του το 2007, όσο διότι είχε συμμετάσχει τους τελευταίους μήνες στις διαβουλεύσεις για την ανάδειξη μιας εναλλακτικής, ισχυρής υποψηφιότητας.
Κάποια στιγμή είχε θεωρηθεί ότι ο αντίπαλος του Βενιζέλου θα ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ή κάποιος εκ των Διαμαντοπούλου -Ραγκούση. Ήταν η εποχή της τρόικας.
Όταν, όμως, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να βάλει στη μπάντα τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να στηρίξει ανοιχτά τον Βενιζέλο, όλα ουσιαστικά τελείωσαν.
Η Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά καν να θέσει υποψηφιότητα και απέμεινε μόνο ο Ραγκούσης που, όμως, δεν αποφάσισε να κάνει το άλμα.



Με τη σημερινή δήλωση στήριξης στον Βενιζέλο, ο Πάγκαλος απέδειξε, πάντως, ότι παραμένει κατεξοχήν πολιτικό ον.

Διαβάστε τι είπε:

«Νομίζω ότι πρέπει να ευχηθώ στον Βαγγέλη Βενιζέλο κάθε δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο που φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.
Τους τελευταίους μήνες ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα σημαντικό έργο για την πατρίδα και για την παράταξη, εκείνο του υπουργού Οικονομικών, και πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να φέρει σε πέρας το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα. Να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ενώσει το κόμμα, να συσπειρώσει την παράταξη και, ίσως, να προτείνει καλύτερες λύσεις για το εθνικό μας πρόβλημα και ιδιαίτερα το οικονομικό μας πρόβλημα.

- Μία υποψηφιότητα, δηλαδή, κύριε αντιπρόεδρε;

Εγώ σας λέω για την υποψηφιότητα που με ενδιαφέρει. Να ρωτήσετε τους άλλους υποψηφίους, αν υπάρχουν, και όλους όσους ενδιαφέρονται και συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο.

Έχει λυθεί αυτό το θέμα. Είπαμε κάλπη. Καμία υπεκφυγή. Και εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί το καταστατικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου