Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ­ Κουρεύουν καταθέσεις και δημοσίους υπαλλήλους

Σύσκεψη των τριών αρχηγών για να ρυθμίσουν τις εσωτερικές τους αντιθέσεις
Απο­λύ­σεις ό­χι μό­νο των λε­γό­με­νων ε­πίορ­κων [για τους ο­ποίους η τρόι­κα α­ξιώ­νει να μην υ­πάρ­χει δεύ­τε­ρο βαθ­μός στα πει­θαρ­χι­κά…] αλ­λά και ό­σων «η ορ­γα­νι­κή τους θέ­ση κα­ταρ­γεί­ται», ό­πως και ε­νός μέ­ρους «του προ­σω­πι­κού που θα κρι­θεί ό­τι δεν εί­ναι α­πα­ραί­τη­το» εί­ναι ο κοι­νός στό­χος της συ­γκυ­βέρ­νη­σης με την τρόι­κα. Οι τρείς αρ­χη­γοί στη χθε­σι­νή τους συ­νά­ντη­ση στο Μα­ξί­μου συ­ζή­τη­σαν τις «α­ντι­θέ­σεις» τους και την ε­πι­κοι­νω­νια­κή δια­χεί­ρι­ση των γε­νι­κευ­μέ­νων α­πο­λύ­σεων στο δη­μό­σιο, προ­κει­μέ­νου να μην κα­ταρ­ρεύ­σουν.
Ο Αντ. Σα­μα­ράς δεν φαί­νε­ται να έ­χει κα­νέ­να α­πο­λύ­τως πρό­βλη­μα, ό­πως και ο Ευ. Βε­νι­ζέ­λος, που ω­στό­σο ε­κτι­μά­ται ό­τι θα α­ντι­με­τω­πί­σει ε­σω­τε­ρι­κό πρό­βλη­μα.
Η Δη­μΑρ μέ­χρι την τε­λευ­ταία στιγ­μή εμ­φα­νι­ζό­ταν δια­τε­θει­μέ­νη να μη συμ­φω­νή­σει αν και οι διαρ­ροές ό­τι «μας πιέ­ζουν α­φό­ρη­τα οι ευ­ρω­παίοι για συμ­φω­νία μέ­χρι σή­με­ρα Κυ­ρια­κή το πρωί στο θέ­μα των δη­μο­σίων υ­παλ­λή­λων» μπο­ρεί να α­πο­τε­λούν άλ­λο­θι για συμ­φω­νία. Η πλευ­ρά του Αντ. Μα­νι­τά­κη ε­πι­μέ­νει ό­τι δεν μπο­ρεί η συ­γκυ­βέρ­νη­ση να πά­ει σε α­πο­λύ­σεις που θα κα­τα­πέ­σουν στα δι­κα­στή­ρια [γι’ αυ­τό ο Αντ. Σα­μα­ράς, προ­κει­μέ­νου να α­πο­τρέ­ψει μα­ζι­κές προ­σφυ­γές θέ­λει να α­ντι­κα­τα­στή­σει τα δευ­τε­ρο­βάθ­μια πει­θαρ­χι­κά με το ΣτΕ, ό­που τα έ­ξο­δα εί­ναι υ­πέ­ρο­γκα και οι α­πο­φά­σεις κα­θυ­στε­ρούν υ­περ­βο­λι­κά…], ού­τε μπο­ρεί να προ­βλέ­ψει πό­σοι α­πό τους «ε­πίορ­κους» θα α­πο­λυ­θούν, ε­κτί­μη­ση που του ζη­τά η τρόι­κα. Στο θέ­μα των κα­τα­θέ­σεων οι Γ. Στουρ­νά­ρας και Αντ. Σα­μα­ράς, πλή­ρως ε­ναρ­μο­νι­σμέ­νοι με τη νέα γραμ­μή της ευ­ρω­ζώ­νης, δια­βε­βαιώ­νουν ό­τι «εί­ναι δια­σφα­λι­σμέ­νες οι κα­τα­θέ­σεις ά­νω των 100.000 ευ­ρώ», ου­δείς, ό­μως, μπο­ρεί να πει με σι­γου­ριά ό­τι οι 100.000 ευ­ρώ αύ­ριο μπο­ρούν να γί­νουν 50.000, κ.λπ. Η σκλη­ρή γραμ­μή της η­γε­σίας της Ευ­ρω­ζώ­νης δεν α­φο­ρά, βέ­βαια, μό­νο την Ελλά­δα. Η δή­λω­ση του ε­πί­τρο­που Μι­σέλ Μπαρ­νιέ [ε­φη­με­ρί­δα Sueddeutsche Zeitung] δεν α­φή­νει κα­μιά αμ­φι­βο­λία ό­τι στην ΕΕ δια­μορ­φώ­νε­ται νέο το­πίο στις τρά­πε­ζες. «Πρώ­τα θα πλη­ρώ­νουν οι μέ­το­χοι της τρά­πε­ζας, έ­πει­τα οι ε­πεν­δυ­τές, ά­ρα και οι ο­μο­λο­γιού­χοι. Αν αυ­τό δεν εί­ναι αρ­κε­τό, θα χρη­σι­μο­ποιού­νται οι κα­τα­θέ­σεις με πο­σά ά­νω των 100.000 ευ­ρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου