Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Δώρο» στη Χόχτιφ από τον διορισμένο από την κυβέρνηση περιφερειάρχη Αττικής

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8 (Σερ. Κοτρώτσος) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Εκτός από την απώλεια σημαντικών εσόδων από το ΦΠΑ που για χρόνια δεν κατέβαλλε η Χόχτιφ, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Αεροδρομίου, πρόσφατα με απόφαση του περιφερειάρχη που διόρισε στην Αττική η κυβέρνηση, του κ. Καλογερόπουλου, γνωστού στελέχους της ΝΔ, η Χόχτιφ απαλλάχθηκε και από την υποχρέωσή της να πληρώσει τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως πληρώνει κάθε επιχείρηση.

«Ιδιαίτερη περίπτωση» το αεροδρόμιο έκρινε με πολιτική απόφαση ο κ.Καλογερόπουλος



Ο δήμος προσέφυγε ζητώντας να πληρώσει η Χόχτιφ, όπως όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και ο κ. Καλογερόπουλος με μια πολιτική απόφαση έκρινε ότι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση το Αεροδρόμιο και αυτό που πληρώνει κάθε ταβερνιάρης ή βιοτέχνης, η Χόχτιφ δεν πρέπει να το πληρώσει. Περιμένω για αυτό το θέμα, αλλά και για το άλλο του ΦΠΑ που δεν κυνήγησε το ελληνικό Δημόσιο ούτε με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε με κυβέρνηση της ΝΔ, μια απάντηση όχι μόνο από τον κ. Καλογερόπουλο, αλλά και από την κυβέρνηση, γιατί δεν είναι ο εκλεγμένος, αλλά ο διορισμένος από την κυβέρνηση περιφερειάρχης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας (του μεριδίου της Χόχτιφ) δεν συνιστά επένδυση και όλα αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι αλλάζει το κλίμα, δεν είναι πειστικά. Αν η Χόχτιφ πούλησε για 2 δις ευρώ το δικό της μερίδιο που είναι 26%, περιμένω να δω τι θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με το μερίδιο του ελληνικού Δημοσίου.

Τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί

Μνημόνιο και επενδύσεις δεν πάνε μαζί. Τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Το λέει η εμπειρία δεκάδων χωρών και εκατοντάδων προγραμμάτων -μπορεί η έκθεση του ΔΝΤ να εμφανίζει τα πράγματα σχετικά αισιόδοξα και να έχουν εξαφανίσει τη δική τους παραδοχή περί λάθους. Όπου πήγε το ΔΝΤ προκάλεσε ύφεση, κοινωνικό πόνο, αποσάθρωση, ξεπούλημα όπως-όπως και όσο-όσο και μεγάλη ανακατανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων.

Καμιά αυταπάτη ότι με νομισματικές τεχνικές λύνεται το πρόβλημα

Δεν είναι το θέμα το νόμισμα. Ας μην έχουμε την αυταπάτη ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με νομισματικές τεχνικές. Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία δεν έχουν ευρώ, έχουν όμως φτώχεια, ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας και ΔΝΤ. Ας δούμε επίσης το παράδειγμα της Τουρκίας. Τώρα σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μια κυβέρνηση Ερτνογάν που δεν είναι συγγενική με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι αλήθεια ότι κατάφερε να γυρίσει το κλίμα όταν απαλλάχθηκε από το βραχνά του ΔΝΤ. Επομένως, το θέμα είναι η ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η απαλλαγή από τη θηλιά του Μνημονίου και της τρόικας.

Απαλλαγή από τα Μνημόνια μόνο με κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση να διαπραγματευτεί

Μπορούμε να διεκδικήσουμε την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια αντιδρώντας και ακυρώνοντας τους εκβιασμούς του τύπου «θα σας πετάξουμε έξω κλείνοντας τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης» υπό μία προϋπόθεση: αν έχουμε κυβέρνηση που να έχει την πολιτική βούληση να διαπραγματευτεί και να μην είναι προσδεδεμένη στο άρμα Μέρκελ, να έχει λαϊκή στήριξη και διεθνή ερείσματα για τα οποία εργαζόμαστε από τώρα, και να έχουμε εξασφαλίσει πρωτογενή πλεονάσματα, πράγμα απολύτως εφικτό για το 2014 από μια κυβέρνηση που θα ξέρει να κάνει τη δουλειά σωστά, έντιμα και δίκαια. Αν μας πουν, στη βάση της ακύρωσης του Μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης «σας κλείνουμε τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης», να μπορούμε και εμείς, με τα πρωτογενή πλεονάσματα, να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση όλων των βασικών μας αναγκών και ταυτόχρονα να πούμε ως αμυντική κίνηση απέναντι στην επιθετική αυτή κίνηση, «όσο εσείς διακόπτετε τη χρηματοδότηση, αναστέλλουμε και εμείς την πληρωμή χρεωλυσίων, άλλωστε και εσείς έχετε να χάσετε πολλά αν σπάσει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης που λέγεται Ελλάδα, διότι σπάει όλη η σειρά».

Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν κανένα συμφέρον από μια διαλυτική κρίση του ευρώ

Χθες μόλις Μέρκελ και Σόιμπλε ομολόγησαν ότι τα οφέλη τους από το ευρώ είναι τεράστια και δεν έχουν κανένα συμφέρον από μια διαλυτική κρίση του ευρώ. Επειδή όμως η εμμονή στο δόγμα Μέρκελ οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε διαλυτική κρίση στην Ευρωζώνη, η ίδια η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί συκοφαντικά το ΣΥΡΙΖΑ ως «συμμορία της δραχμής», καλύτερα θα ήταν να επεξεργαζόταν ένα σχέδιο, με την αξιοποίηση των καλύτερων μυαλών της κοινωνίας και της χώρας, για το τι θα κάνει η Ελλάδα στο ενδεχόμενο διαλυτικής κρίσης της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να μην βρεθούμε ξυπολυτοι στα αγκάθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου