
Myśl Polska (Πολωνική εφημερίδα) για ρήξη με Ρωσία: «Αυτό είναι πολιτική κατάρρευση και δεν είναι προς όφελός μας...» - Keith Kellogg: H μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το "Βερολίνο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"...
(upd3)Δεν φαίνεται να ξεφεύγει από τον εφιάλτη της απόλυτα συντριπτικής ήττας σε κάθε τομέα ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky....
Και αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικά ανατρεπτικό, θα τον ζήσει αυτόν τον εφιάλτη, να δει την χώρα του όχι μόνο ηττημένη από την Ρωσία, όχι μόνο αποδεκατισμένη από γενιές ανδρών και πόρων, αλλά μικρότερη και διχοτομημένη, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, που εκκινούν από την συνάντηση του απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στην Ρωσία, Keith Kellogg, ο οποίος μετά την συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin δήλωσε ότι η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το "Βερολίνο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!"
Το νέο έρχεται μετά την δυσμενέστατη εξέλιξη από πλευράς της συμμαχίας των προθύμων που απέδειξε για ακόμη μία φορά πως, «τα λόγια μεγάλα, τα έργα μικρά», αφού μόλις έξι είναι οι χώρες που θέλουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία… και αυτό δεν θα γίνει, αφού η Ρωσία έχει πει ξεκάθαρα όχι.
Οι διπλωματικές εξελίξεις έρχονται την ώρα που η Ρωσία προελαύνει ακάθεκτη στην κατεύθυνση Toretsk στο Donetsk ξεπέρασαν τα 4 χιλιόμετρα σε βάθος και έσπασαν και τις τελευταίες γραμμές άμυνας.
Επίσης στο νοτιοδυτικό Donetsk οι Ρώσοι πήραν όλα τα εδάφη από τους Ουκρανούς ενώ έχουν ήδη μπει στο Sumy όπως επιβεβαίωσε Αυστριακός αξιωματικός… και ετοιμάζουν επίθεση σοκ και δέος…
Στο μέτωπο οι Ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς την Kostyantynivka σφίγγοντας τον κλοιό γύρω της και από την πλευρά του Toretsk και από την πλευρά του Pokrovsk ήδη έχουν καταλάβει και τους δύο βασικούς αυτοκινητοδρόμους...
Keith Kellogg: H μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το "Βερολίνο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"...
H μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το «Βερολίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» με παράλληλη παρουσία ευρωπαϊκών και ρωσικών δυνάμεων, χωρισμένες από τον πόταμο Δνείπερο, δήλωσε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Keith Kellogg στη βρετανική εφημερίδα The Times.
Ύστερα από τρία και πλέον χρόνια από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την ιδιαίτερα περιορισμένη πρόοδο προς μια ανακωχή, αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της ιδέας για μια ευρωπαϊκή ειρηνευτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία, στην οποία προτείνουν να συμμετάσχουν μόλις τερματιστεί η σύγκρουση.
«Θα μπορούσατε ακόμα και να το κάνετε να μοιάζει με αυτό που συνέβη με το Βερολίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν είχατε μια ρωσική ζώνη, μια γαλλική ζώνη, μια βρετανική ζώνη, μια αμερικανική ζώνη», δήλωσε ο στρατηγός Kellogg σε συνέντευξη στην εφημερίδα Times που δημοσιεύεται σήμερα.
Αντί για... τείχος, ο Δνείπερος
Και για να αντικατασταθεί το τείχος που κατασκευάστηκε το 1961 και χώριζε τη γερμανική πρωτεύουσα, ο Αμερικανός απεσταλμένος σκέφτεται την περίπτωση του ποταμού Δνείπερου, ενός μεγάλου φυσικού «εμπόδιο» που διασχίζει την Ουκρανία, ακόμα και το ίδιο το Κίεβο από τον βορρά έως τον νότο.
Σύμφωνα με τον Kellogg, μια αγγλογαλλική παρουσία με τη μορφή «μια δύναμης που θα εγγυάται» την ειρήνη, στα δυτικά του Δνείπερου, δεν θα ήταν «καθόλου προκλητική» για τη Μόσχα.
Η Ρωσία θα ήταν στα ανατολικά, ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα θα βρίσκονταν στο ενδιάμεσο.
Οι ΗΠΑ δεν θα έστελναν καμία στρατιωτική δύναμη...
... δήλωσε ο αντιπρόσωπος, ωστόσο, έχοντας επίγνωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μπορούσε «να μην αποδεχθεί» αυτή την πρόταση, ο Keith Kellogg προτείνει επίσης να δημιουργηθεί μια «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών γραμμών.
Αυτό θα έχει στόχο να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν ανταλλαγές πυρών.
«Βλέπετε ένα χάρτη και δημιουργείτε, ελλείψει καλύτερου όρου, μια αποστρατιωτικοποιημενη ζώνη.
Και οι δύο πλευρές υποχωρούν η καθεμία 15 χιλιόμετρα», δήλωσε ο Kellogg.
Μια μεταπολεμική ουδέτερη ζώνη, αλλά μόνο με πλάτος τεσσάρων χιλιομέτρων, υπάρχει για παράδειγμα μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας από το 1953.
«Θα μπορείτε να το παρακολουθείτε αυτό πολύ εύκολα», δήλωσε ο Kellogg, προσθέτοντας ωστόσο: «Θα υπάρξουν παραβιάσεις; Πιθανόν, γιατί πάντα υπάρχουν».
H εφημερίδα Times ανέφερε τη «διαίρεση» της Ουκρανίας ως μέρος μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ωστόσο ο Kellogg είπε ότι οι δηλώσεις του «παρερμηνεύθηκαν».
«Μιλούσα για μια δύναμη ανθεκτικότητας μετά την κατάπαυση πυρός, για στήριξη της κυριαρχίας της Ουκρανίας.
Αναφερόμουν σε ζώνες ευθύνης για μια συμμαχική δύναμη (χωρίς αμερικανικά στρατεύματα).
ΔΕΝ αναφερόμουν σε διαίρεση της Ουκρανίας», έγραψε ο ίδιος στο δίκτυο Χ.
Myśl Polska (Πολωνική εφημερίδα): Κακώς «τα σπάσαμε» με την Ρωσία, δεν είναι προς όφελός μας, είναι πολιτική κατάρρευση
Μετανιωμένη δείχνει να είναι μεγάλη μερίδα των Πολωνών για τις κακές σχέσεις με τη Ρωσία, που δείχνει να γυρίζουν σε βάρος της Πολωνίας γράφει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
Η Πολωνία κατέστρεψε τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Ρωσία για την επίτευξη εσωτερικών πολιτικών στόχων, όπως δήλωσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας Myśl Polska Andrzej Schlenzak, ωστόσο όπως διαφαίνεται και υποστηρίζει και ο ίδιος, οι κακές σχέσεις με τη Μόσχα δεν θα ωφελήσουν ποτέ τη Βαρσοβία, ενώ η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών είναι «δείκτης της κατάρρευσης της πολιτικής σκέψης».
Το γεγονός ότι στους σκοπούς της εσωτερικής πολιτικής πάλης χαλάει τις ήδη πολύπλοκες σχέσεις με την υπερδύναμη, που είναι ακόμα η Ρωσία, αποτελεί ένδειξη της κατάρρευσης της πολιτικής σκέψης στην Πολωνία.
19fortyfive: Φόβος και τρόμος για το ΝΑΤΟ, η ρωσική υποβρύχια «Μαύρη Τρύπα»
Το ρωσικό υποβρύχιο της σειράς «Paltus» κρατά τις χώρες του ΝΑΤΟ σε καθεστώς φόβου για δεκαετίες, και πιο συγκεκριμένα από το 1945, έγραψε ο αρθρογράφος Caleb Larson σε ένα άρθρο για το 19fortyfive.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υποβρύχιο εξελίσσεται συνεχώς και πλέον είναι οπλισμένο με τον πύραυλο κρουζ Kalibr, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Εκτός από τον προβλεπόμενο ρόλο του ως αντιπλοϊκή και ανθυποβρυχιακή πλατφόρμα, το υποβρύχιο Palmtus εκτελεί επίσης συλλογή πληροφοριών.
Μπορούν να το κάνουν αυτό χάρη στη χαμηλή ακουστική υπογραφή τους, εξαιτίας της οποίας έλαβαν το παρατσούκλι "μαύρη τρύπα", - σημειώνεται στην έκδοση.
Νωρίτερα, το National Interest ανέφερε ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων του εκσυγχρονισμένου έργου 885M "Yasen-M" "Perm" που καθελκύστηκε στα τέλη Μαρτίου έγινε το πρώτο υποβρύχιο εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους "Zircon".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νέα όπλα θα αυξήσουν τις δυνατότητες του υποβρυχίου.
Αμερικανοί ειδικοί αποκαλούν τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια των έργων 885M "Yasen-M" και 945A "Condor" από τα καλύτερα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση άλλων πλοίων.
Σημείωσαν ότι τα υποβρύχια Condor δημιουργήθηκαν ειδικά για να αναζητήσουν και να καταστρέψουν αμερικανικά πλοία με βαλλιστικούς πυραύλους και τα υποβρύχια Yasen διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην αποτροπή και την άμυνα.
Marcus Reisner (Αυστριακός αξιωματικός): Οι Ρώσοι μπήκαν στο Sumy και κατέλαβαν δύο περιοχές
Την είσοδο του ρωσικού Στρατού στο Sumy, κατόπιν αιφνιδιαστικής αντεπίθεσης κατά των ανδρών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παραδέχτηκε Αυστριακός αξιωματικός σε δηλώσεις του στην αυστριακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα, ο συνταγματάρχης Marcus Reisner παραδέχθηκε – αυτό που ήταν άλλωστε γνωστό – ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην ουκρανική περιφέρεια, καταλαμβάνοντας δύο οικισμούς, σύμφωνα με τα όσα λέει.
Οι περιοχές αυτές είναι η Zuravka αλλά και η Bazovka, τις οποίες οι Ρώσοι κατέλαβαν προ ολίγων ημερών, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Semyon Pegov (Στρατιωτικός ανταποκριτής): Πως τα ρωσικά drones ξεγέλασαν την ουκρανική αεράμυνα
Έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο βρήκαν ξανά οι ρωσικές δυνάμεις για να ξεγελάσουν την ουκρανική αεράμυνα.
Οι χειριστές των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεπέρασαν τα ραντάρ του ουκρανικού στρατού, τυλίγοντας ένα από τα drones με μια κίτρινη ταινία, σύμφωνα με το κανάλι Telegram WarGonzo, το οποίο διευθύνει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Semyon Pegov.
Έτσι, οι στρατιώτες ανάγκασαν τον εχθρό να σκεφτεί ότι πρόκειται για μια ουκρανικά drones.
Σύμφωνα με τη στρατιωτική κατάταξη, αυτό το τέχνασμα επέτρεψε στο UAV να πετά ελεύθερα πάνω από το έδαφος του εχθρού.
Η ανεξάρτητη ανταποκρίτριa Ulyana Strizh, για το πώς το τέχνασμα βοήθησε ιπτάμενο αντικείμενο να πετάξει ανεμπόδιστα πάνω από το έδαφος του εχθρού και ακόμη και να αποτυπώσει τους μαχητές που του κουνούσαν τα χέρια.
Οι εξελίξεις στο μέτωπο
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Δεκατρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σε διάστημα 30 λεπτών
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 12 Απριλίου, 36 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα, με τα 13 από αυτά σε διάστημα μόλις 30 λεπτών.
Από αυτά, 18 UAV καταστράφηκαν στο έδαφος της περιοχής του Kursk, 13 πάνω από τη Rostovskaya, δύο πάνω από το Orel και το Belogorod και ένα άλλο πάνω από την επικράτεια του Krasnodar.
Σύμφωνα με ενημέρωση που αναρτήθηκε στο κανάλι του υπουργείου στο Telegram, από τις 22:00 έως τις 22:30 καταρρίφθηκαν εννέα drones στην περιφέρεια Rostov και άλλα τέσσερα στην περιφέρεια Kursk.
www.bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου