Συνεχίσθηκαν και στο υπουργικό οι κόντρες ανάμεσα στους υπουργούς που πλέον δεν σταματούν ούτε μπροστά στον πρωθυπουργό.
Η σημαντικότερη και οξύτερη κόντρα υπήρξε μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτυπώνει την απογοήτευση που υπήρχε, καθώς σημειώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης.
Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή». Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε αμέσως και δυναμικά είπε «δεν το δέχομαι αυτό». Και ο Βενιζέλος, αφού είχε πει την φράση που ήθελε και είχε στείλει το μήνυμα, έσπευσε να διευκρινίσει πως αναφερόταν στην γενικότερη κατάσταση.
Σημειώνεται ότι και ο Χάρης Καστανίδης άφησε αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι του έχει κάνει πολλές προτάσεις, αλλά δεν τις παίρνει υπόψη του, ενώ σχολιάσθηκε από τον Ε. Βενιζέλο ακόμη και η αλαζονική του συμπεριφορά. Βέβαια ο πρωθυπουργός, συνεπικουρούμενος από τον Γιάννη Ραγκούση, κάλυψε το οικονομικό επιτελείο, λέγοντας ότι κάνει καλή δουλειά.
Αιχμές υπήρχαν και από τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος εμφανίζεται απογοητευμένος από την μικρή λίστα με τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν και την οποία έχει καταρτίσει ο Θόδωρος Πάγκαλος. Η ενόχληση του υπουργού Εσωτερικών αφορά κυρίως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά και τους υπουργούς που «έκρυψαν» του οργανισμούς που εποπτεύουν.
Πάντως το κύριο σημείο κριτικής των υπουργών ήταν η αδράνεια της κυβέρνησης. Ο Πάνος Μπεγλίτης τάχθηκε κατά της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε ενιαία έκφραση.
Πιο γρήγορους και δυναμικούς ρυθμούς ζήτησαν Άννα Διαμαντοπούλου (ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις) και Λούκα Κατσέλη, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε μέτρα για να πέσει χρήμα στην αγορά.
Τέλος, ο κ. Ρέππας και η κ. Διαμαντοπούλου, είπαν στον κ. Παπακωνσταντίνου να κάνει και κάποια αυτοκριτική και να μην αναγγέλλει μόνο νέα μέτρα.
Κ.Δ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου