Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Βίαια επεισόδια στην Τυνησία Ο στρατός πυροβολούσε στον αέρα εναντίον των συγκεντρωμένων


Βίαια επεισόδια στην ΤυνησίαΑυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ξέσπασαν βίαια επεισόδια στην πόλη Μπεν Γκερντάν στη νότια Τυνησία μεταξύ κατοίκων και προσφύγων από τη Λιβύη που διαμένουν σε έναν κοντινό καταυλισμό.



«Ο στρατός πυροβολούσε στον αέρα για να διαλύσει τις δύο ομάδες. Εκατοντάδες συγκρούονταν. Από τα επεισόδια υπάρχουν πολλοί τραυματίες ίσως και νεκροί», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας από τη Μπεν Γκερντάν στο πρακτορείο Reuters.

Πρόσφυγες από τον καταυλισμό Σούσα, που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη, διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων σε μία πυρκαγιά την Κυριακή.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν οι κάτοικοι της πόλης ισχυρίστηκαν ότι οι πρόσφυγες, που στην πλειοψηφία τους ήταν Σομαλοί, Σουδανοί και από την Ερυθραία, έκλεισαν έναν δρόμο της πόλης για τρεις ημέρες.

Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να εισέλθουν στη Μπεν Γκερντάν, αλλά τους σταμάτησε ο στρατός, ο οποίος χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πυροβόλησε στον αέρα για να τους διαλύσει.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για νεκρούς, όμως δεν έχει δοθεί επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με έναν κάτοικο οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου