Σε δηλώσεις του που προβάλλονται από τον ιταλικό τύπο, μετά τη λήξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου των Βρυξελλών, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «ο ίδιος πρότεινε να οργανωθεί στην Αθήνα η επόμενη συνάντηση του Eurogroup». «Μια ιδέα-...
συνέχισε- που θεωρήθηκε καλή από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και έγινε δεκτή θετικά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Συνολικά, θα δοθούν στην Ελλάδα, περίπου 160 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ο «Καβαλιέρε» τόνισε επίσης ότι «αποδείχθηκε η σταθερότητα της Ευρωζώνης, χάρη στο ότι το χρέος των χωρών μελών θα συνεχίσει πάντα να καλύπτεται».
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, «αφέθηκαν στην άκρη οι εθνικοί εγωισμοί και το αποτέλεσμα είναι ότι κανένας εταίρος του ευρώ, δε θα καταλήξει σαν την Αργεντινή. Διότι στο τελικό κείμενο υπάρχει η ξεκάθαρη δέσμευση του Eurogroup να μην αφήσει να φαλιρίσει καμία χώρα».
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε, δε, ότι «η διάσκεψη των Βρυξελλών χρησίμευσε για να σταλεί ένα καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης της κρίσης».
Αν, και, όπως εξήγησε στη συνέχεια, «προσωπικά, δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τις αγορές διότι, όπως έλεγε ο πατέρας του «είναι σαν ένα ρολόι που έχει σταματήσει: δύο φορές την ημέρα μαντεύουν τη σωστή ώρα».
Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, σε ό, τι αφορά, τέλος, την κατάσταση της Ιταλίας, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «όλοι τον συνεχάρησαν για το ότι τα οικονομικά μέτρα, ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενεκρίθησαν, από το κοινοβούλιο της Ρώμης, σε χρόνο ρεκόρ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου