Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στα διόδια όλης της χώρας η «καρδιά» των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί



 Όσο οι πισίνες δηλώνονται σαν γούρνες είμαστε όλοι ταξιτζήδες!!! 
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων και δημόσιων κτιρίων. Η «καρδιά» των κινητοποιήσεών τους «χτυπά» στους σταθμούς διοδίων της χώρας, όπου οι αυτοκινητιστές σηκώνουν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Από το πρωί της Παρασκευής, εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών και έχουν ανοίξει τις μπάρες των διοδίων.

Παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιείται στον Ισθμό της Κορίνθου, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στα διόδια Νεστάνης στην Αρκαδία και στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα μηχανοκίνητη πορεία των ιδιοκτητών ταξί από τη Θεσσαλονίκη προς το Κιλκίς.

Αποκλεισμένη η εθνική οδός Πατρών-Πύργου στο 90ο χιλιόμετρο στο ύψος του κόμβου Λαστέϊκων.

Στην Κρήτη, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει τις εισόδους στις εφορίες της Σητείας, της Ιεράπετρας και των Χανίων.

Στην Κέρκυρα, οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων και στις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων.

Δίωρη κατάληψη στο Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες
ταξί του νησιού. Παρά τις αντιρρήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, οι επισκέπτες εισέρχονται στο μουσείο δωρεάν, καθώς οι απεργοί δεν επιτρέπουν την έκδοση εισιτηρίου.

Την ίδια ώρα σε προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αστυνομικές Αρχές προσανατολίζονται αεροπορικές εταιρείες και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αίτημα να παρέμβουν ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων και λιμανιών από ιδιοκτήτες ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος και επιβληθούν κυρώσεις όπου απαιτείται, όπως αφαίρεση αδειών και πινακίδων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου