Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»


Με δηλώσεις του προέδρου της, Ζαν Κλτον Τρισέ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαιρέτισε το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως βάσει των αποφάσεων δεν υφίσταται ούτε πιστωτικό γεγονός ούτε χρεοκοπία. "Δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός ή χρεοκοπία" ανέφερε...

ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συμπληρώνοντας ότι είναι έκτακτη και μοναδική η λύση για την Ελλάδα.
"Αυτό είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι κρίσιμο για την οικονομία της Ελλάδας", επισήμανε ο Τρισέ, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής.
"Το νέο πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι κρίσιμο για να σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά μεγέθη (στην Ελλάδα), αλλά και για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος", τόνισε ο Τρισέ.
Επισήμανε, τέλος, ότι "οι ιδιωτικές πιστώτριες τράπεζες θα συμμετάσχουν, μόνον στον νέο δανεισμό της Ελλάδας", και όχι σε δανεισμό άλλου μέλους της 17μελούς ευρωζώνης, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη θα "βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε σειρά δομικών αλλαγών".
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες ως προς τις κρίσεις των οίκων αξιολόγησης, σημείωσε ωστόσο ότι όποιες κι αν είναι αυτές οι αποφάσεις, τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι αποφασισμένα να δώσουν στην ΕΚΤ τις όποιες εγγυήσεις κριθούν αναγκαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου