Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Γέφυρες» για τα καυτά ζητήματα του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα κατατεθεί με το άνοιγμα της Βουλής, και την απελευθέρωση των ταξί ψάχνει η κυβέρνηση, ώστε να αποφύγει την αναζωπύρωση των δύο μετώπων στο τέλος του καλοκαιριού.


Σύμφωνα με το Βήμα, ο πρωθυπουργός επιμένει πως οι αλλαγές θα προχωρήσουν πάση θυσία, ζητά όμως από τους υπουργούς να βρεθεί περιθώριο ελιγμών για να αποτραπούν νέες συγκρούσεις.

Όσον αφορά την ανώτατη εκπαίδευση, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει κάποιος κίνηση από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κυρίως στο θέμα της εκλογής και σύνθεσης των συμβουλίων για να υπάρξει μια γεφύρωση του χάσματος με τους πρυτάνεις.

Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει εκδηλώσει διάθεση υποχώρησης σε θεμελιώδεις διατάξεις του νομοσχεδίου. Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα, η ίδια η υπουργός είχε ταχθεί υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου πριν από την ανάπαυλα των εργασιών της Βουλής για τον Δεκαπενταύγουστο, εκτιμώντας πως αυτό -με τα πανεπιστήμια κλειστά- θα περιόριζε τους κινδύνους συγκρούσεων.

Σχετικά με το μέτωπο των ταξί, έπειτα και από τον «πόλεμο» του Ιουλίου και του Αυγούστου, η κυβέρνηση θεωρεί πως δεν πρέπει να ανοίξει και πάλι το μέτωπο με την ίδια ένταση, ζητώντας την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των προτάσεων που αναμένονται από τον υπουργό Μεταφορών Γ.Ραγκούση την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν, σύμφωνα με το Βήμα, ότι η πρόταση νόμου που θα κατατεθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη την προεργασία που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και είχε διατυπωθεί στο προεδρικό διάταγμα που εν τέλει δεν προχώρησε.

Ο ίδιος ο υπουργός δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτίθεται να υποχωρήσει στους όρους της απελευθέρωσης της αγοράς, θέμα για το οποίο είχε εξάλλου και τη στήριξη του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο, τόσο στο υπουργείο όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκφράζονται θέσεις κατά της αύξησης του αριθμού των ταξί στην περιοχή της Αθήνας και σε αυτό το πλαίσιο έχει προταθεί η επανεξέταση κάποιων ζητημάτων πριν από την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου