Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

O Καντάφι καλεί σε μάχη τους υποστηρικτές του


Ο Μουάμαρ Καντάφι κάλεσε τους πολίτες της χώρας που τον υποστηρίζουν να ετοιμαστούν για μάχη«με σκοπό την »απελευθέρωση της Λιβύης« από τους »αποικιοκράτες« του NATO και τους »προδότες".

 Το κάλεσμα του λίβυου ηγέτη έρχεται μια ημέρα αφότου οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών φέρονται να κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ζαουίγια, αποκόπτοντας μια σημαντική οδό ανεφοδιασμού της Τρίπολης.
Αργά χθες εκπρόσωποι του Καντάφι φέρονταν να διαπραγματεύονται με απεσταλμένους των εξεγερμένων στο νησί Ντζέρμπα της νότιας Τυνησίας, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη το διέψευσε.

Η Τρίπολη δεν αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο επίθεσης όμως οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών βρίσκονται στην ισχυρότερη θέση αφότου ξέσπασε η εξέγερση εναντίον του Καντάφι ελέγχοντας, πλέον, τις ακτές τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Τρίπολης.

Το ηχητικό μήνυμα του Καντάφι που μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, είναι η πρώτη του παρέμβαση μετά την έναρξη της νέας επίθεσης των εξεγερμένων.

"Ο λαός της Λιβύης θα παραμείνει, η επανάσταση του '69 θα παραμείνει. Προχωρήστε, πάρτε τα όπλα σας, πηγαίνετε να πολεμήσετε για να απελευθερώσετε τη Λιβύη, εκατοστό-εκατοστό, από τους προδότες κι από το NATO", ακούγεται να λέει ο Καντάφι. "Ετοιμαστείτε για την μάχη. Το ο αίμα των μαρτύρων είναι καύσιμο για το πεδίο της μάχης", πρόσθεσε στο μήνυμά του, που σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση μεταδόθηκε απευθείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες και τα ΜΜΕ διασπείρουν ψευδείς φήμες περί διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Καντάφι από τη χώρα.

"Οι πληροφορίες αυτές είναι απόλυτα λαθεμένες κι αποτελούν μέρος ενός πολέμου των μέσων ενημέρωσης εναντίον μας. Στόχος τους είναι να μας προκαλέσουν σύγχυση, να τσακίσουν το πνεύμα μας, να ταρακουνήσουν το ηθικό μας. Ο ηγέτης είναι εδώ στη Λιβύη, μάχεται για την ελευθερία του έθνους μας. Δε θα εγκαταλείψει τη Λιβύη", συνέχισε.

Ο Ιμπραχίμ υποστήριξε ότι η Ζαουίγια και η Γκαριάν "είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό μας", πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχουν σημεία όπου διεξάγονται μάχες σε δύο άλλα σημεία στην περιοχή γύρω από την Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου