Την ώρα που το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης, το λεγόμενο “Occupy Wall Street” κερδίζει έδαφος και εκατοντάδες διαδηλωτές στο δυναμικό του μέρα με τη μέρα, το Twitter και το Facebook συμβάλουν στο να εξαπλωθεί και σε άλλες, μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Από την Βοστόνη ως το Λος Άντζελες, οι Αμερικανοί βγήκαν στου δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την άνιση κατανομή του πλούτου.
Αυτό που τράβηξε την προσοχή των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης την Τετάρτη όμως, δεν ήταν ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών αλλά ποιοι τον αποτέλεσαν.
Δεκάδες εργατικά σωματεία, ένωσαν τις φωνές τους με εκείνες των «κατασκηνωτών» της Wall street και έδωσαν στο κίνημα μια άλλη δυναμική.
Το κίνημα που «γεννήθηκε» στις 17 Σεπτεμβρίου από μια μικρή ομάδα ακτιβιστών κατάφερε να μεγαλώσει πολύ μέσα σε τρεις εβδομάδες και πλέον απευθύνεται σε πολλές κοινωνικές ομάδες.
Συνταξιούχοι, μαθητές, εργάτες, άνεργοι βρίσκονται ανάμεσα στους αμερικανούς «Αγανακτισμένους».
Όλοι τους είναι εξαγριωμένοι με το σύστημα καθώς πιστεύουν ότι ευνοεί μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς.
Στην ιστοσελίδα τους πάντως οι διαδηλωτές περιγράφουν το κίνημά τους ως ένα «αντιστατικό κίνημα που αποτελείται από πολλούς ανθρώπους, διαφορετικού χρώματος, φύλου και πολιτικών πεποιθήσεων».
Αναφέρουν επίσης ότι εμπνεύστηκαν από τις διαδηλώσεις στον Αραβικό κόσμο και την Ευρώπη.
Την Πέμπτη, οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Foley στο κέντρο του Μανχάταν και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Zuccotti Park, το πάρκο όπου έχουν κατασκηνώσει εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Είναι ακόμα άγνωστο πόσοι θα λάβουν μέρος στην πορεία, ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου δύο χιλιάδες διαδηλωτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου