Ενώ οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού έδωσε τα επτά σημεία, τις επτά δηλαδή προυποθέσεις για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Οι επτά αυτές ενέργειες όπως τις αποτύπωσε ο κ. Βενιζέλος στο υπουργικό έχουν ως εξής:
1. Εκταμίευση της 6ης δόσης
2. 'Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.
3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του Προϋπολογισμού 2012.
4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.
5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).
7. Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.
ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι στη νέα κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε μία ονοματολογία για το νέο πρόσωπο του πρωθυπουργού, όπου μάλιστα υπήρξε και διχογνωμία.
Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και δεν πρέπει να απασχολεί για το εάν θα είναι από το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Λοβέρδος συντάχθηκε με την γραμμή Ραγκούση, λέγοντας πως δεν είναι αυτό που πρέπει να απασχολεί εάν δηλαδή ο νέος πρωθυπουργός είναι από το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία.
Από την πλευρά της, η κα Διαμαντοπούλου έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τον κ. Σαμαρά λέγοντας πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία και γίνουν εκλογές, τότε θα εκλεγεί ο πρωθυπουργός της δραχμής.
Από την άλλη πλευρά, οι κ.κ Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης και Ρέππας τάχθηκαν κατά του ενδεχομένου ο νέος πρωθυπουργός να είναι από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Παπουτσής ζήτησε πραγματικό τρίτο πρόσωπο, και δήλωσε με νόημα πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση, τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου να συνεχίσει το έργο της. Τέλος, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση με πολιτικά ζόμπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου