Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΡΚΕΛ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Μία δεκαετία θα χρειαστεί έως ότου η Ευρώπη κατορθώσει να εξυγιάνει τα οικονομικά της και να βγει από την κρίση χρέους εκτιμά η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο εβδομαδιαίο μήνυμά της προς τους Γερμανούς στην ιστοσελίδα της. Μια ημέρα μετά τη σύνοδο της G20 στις Κάννες, η κ. Μέρκελ διαμηνύει ότι «η κρίση χρέους δεν περνά σε μια στιγμή. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί μια δεκαετία για να βρεθούμε και πάλι σε μια καλύτερη θέση», επαναλαμβάνοντας πως οι χώρες της ευρωζώνης είναι αναγκαίο να περιορίσουν τα ελλείμματά τους.



«Ο καθένας στην Ευρώπη πρέπει να καταβάλει προσπάθειες και να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, είναι ένας δρόμος που απαιτεί πολλές προσπάθειες, στον οποίο θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα» σημειώνει η κ. Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντεράσκηεσε κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι «άσκησε με καθυστέρηση την εξουσία της στην κρίση χρέους και ήταν το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει, ακόμα και αν υπήρξαν αντιδράσεις από το κόμμα της και από την κοινή γνώμη στη Γερμανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου