Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» Ρέππα σε νέες μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων


 Αφού αποδέχθηκε την πραγματικότητα ..."Ου καν λάβεις εκ του μη έχοντος!!"ΓΖ
Αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας στο ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της Τρόικας, Poul Thomsen, Klaus Masuch, Matthias Mors και Mark Flanagan.  
Στην ανάλυσή του για τα μέχρι σήμερα μέτρα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, ο κ. Ρέππας ανέφερε πως «η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε δημοσιονομική ωφέλεια για το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, που συνυπολογιζόμενη με τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί έχουν οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδοχές των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο». Κατά την παρουσία τους εκεί οι εκπρόσωποι δεν διαφώνησαν με την ανάλυση και δεν έθεσαν εκ νέου σχετικό θέμα.



Επίσης ο κ. Ρέππας παρουσίασε τις τελευταίες δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

• στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
• στη μείωση του αριθμού τους, ο οποίος θα αγγίξει τις 150000
• στο νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο
• στη μείωση των δομών του κράτους κατά 30%
• στην κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως μεν η εφεδρεία δεν είχε δημοσιονομικά αποτελέσματα, αλλά ως μέτρο έστειλε ένα «ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την επικρατούσα εργασιακή ακαμψία στο ελληνικό κράτος».

Επίσης ο υπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες κατά τη διάρκεια εφαρμογής της σημειώνοντας πως «η ανάγκη για απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια, οδήγησε στην εφαρμογή μιας οριζόντιας πολιτικής, που επόμενο ήταν να περιέχει και στοιχεία ανορθολογισμού και αδικίας». Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τρόικας παραδέχτηκαν επίσης της αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας.

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές στη οικονομική διακυβέρνηση και συγκεκριμένα «στην καθιέρωση ενιαίου λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της ηλεκτρονικής υπογραφής».
http://www.protothema.gr