Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο συν ειδήσεων



Από τον/την αναγνώστη "Φενάκη το άρωμα"

Ναι είναι δύσκολο να έρθουν τα ΠΑΝΩ κάτω και τα ΚΑΤΩ πάνω αλλά ας τα κάνουμε ΑΝΩ-ΚΑΤΩ.

• Αρχίζει το δελτίο συν ειδήσεων που θα παρουσιάσουν οι δημοσιολόγοι μας. Για τη δημοσιοποίηση του λόγου τους έχουν εργαστεί κοινωνιολόγοι και επικοινωνιολόγοι με σκοπό τη δημιουργία ανθρώπων περιορισμένης ευθύνης. Έτσι μέσα από τη κοινωνία της ντροπής,της ενοχής, φθάσαμε σταδιακά σε μια ελεγχόμενη κοινωνία περιορισμένης ευθύνης.



• Για πρώτη φορά έχουμε μαζί μας τον ιδρυτή των συν ειδήσεων και θα του θέσουμε ξεκάθαρα την ερώτηση. -Αγαπητέ Γιάννη! Τι γίνεται με την εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων; -Αυτό που γινόταν πάντα και όχι μόνο τώρα. Είναι μια παλιά συνήθεια. Ξέρετε, δημοσιοποίηση εκτός από την έκθεση γραπτού ή προφορικού λόγου στη κοινή γνώμη, είναι και η απόκτηση περιουσίας από το δημόσιο. Όταν λοιπόν δημοσιοποίηση είναι η απόκτηση περιουσίας από το δημόσιο, η εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου δεν μπορεί παρά να αφορά μια επιλογή αδιαφανή και βέβαια αδημοσιοποίητη. Έτσι ορίζουν οι λέξεις! -Πολύ ενδιαφέρον!

• Ο σύλλογος Ελλήνων στρεψοδικιών μας έστειλε τη παρακάτω ανακοίνωση: «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ερωτώ! Πως μπορεί ένας γήινος δικαστής να εκτιμήσει πόσα ευρώ αξίζει η προσβολή της τιμής ενός προέδρου μιας Δημοκρατίας; Πως θα καταχωρηθεί το τεκμήριο, "εκτός των αντιπροέδρων τώρα μας δικάζουν και οι πρόεδροι;" Πως θα αντικρούσουμε το συνεπαρμένο από τη διαδικασία ακροατήριο εάν αναφωνήσει, "που σαι ρε Στεφανόπουλε προεδράρα;" Και αν μας καταγράψουν ιστορικώς ως ο πρόεδρος, "τρεις μήνες με αναστολή;". Σεβαστέ Κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απαντώ! Δεν υπάρχει ανθρώπινος δικαστής που μπορεί να εκτιμήσει την αξιοπρέπεια και τη τιμή ενός προέδρου μιας χώρας και να επιβάλει ποινή. Αντιθέτως! Υπάρχουν κακόβουλα στοιχεία που μετά το τέλος της δίκης και μιας καταδικαστικής απόφασης θα έχουν πολλά να πουν και να γράψουν. Να γράψουν καυστικά, γλαφυρά, υποτιμητικά, προσβλητικά. Αυτοί υβρίζουν εκείνους που εψήφισαν με τα ίδια τους τα χέρια, πόσο μάλλον εσάς που ψήφισαν τα χέρια εκείνων τους οποίους υβρίζουν; Δώστε τόπο στην οργή προκείμενης θα λέμε στην κοινωνική συνοχή και συγχωρήστε τους μεγαλοφώνως. -Αθώοι οι κατηγορούμενοι!

• Όπως είχαμε υποσχεθεί, κανείς δε θα αποκλεισθεί από το δελτίο συν ειδήσεων. Έτσι μεταφέρουμε τις απόψεις του "αλήτη γιου του γείτονα". «Πονάτε ε; Τώρα που θίχτηκαν τα κοστούμια σας πονάτε! Ακόμα και τώρα όμως είστε ανίκανοι να αντιδράσετε. Όπως πάντα περιμένετε από άλλους να σώσουν τα τομάρια σας. Καταλάβετε το μια και καλή! "Ο αλήτης γιος του γείτονα" δε θα σώσει τα κοστούμια σας για να τα φορέσουν οι κόπροι σας. Μάθαμε ποια γουρούνια επωφελούνται από το αίμα μας. Διαβάζω τις εκκλήσεις σας για ξεσηκωμό!....Γελοίοι!» Και της Λιλής Ζωγράφου. «…Αν ξαναγινόμουν 20 χρονών, θα ξεκινούσα αντάρτης, κλέφτης, πειρατής από τις κορφές των βουνών…. Η επανάσταση μου δε θα στρεφόταν εναντίων του συστήματος ή του κατεστημένου αλλά εκείνων που το ανέχονται». Μάλιστα! Και τα δύο πολύ δυνατά!

• Συνεχίζουμε το δελτίο συν ειδήσεων. Είναι αδιανόητο να μην γίνεται αντιληπτό το προφανέστατο. Μετά το κίνδυνο το Ελλάς να γράφετε με μικρό ε, ήρθε ο Άδωνης να αποκαταστήσει τη νέα τάξη γραμμάτων και ο πολυθρύλητος Ελληνισμός να γραφτεί και πάλι όπως του πρέπει. Με το Ε κεφαλαίο, η ανησυχία μας για την εθνική κυριαρχία, της ορθής γραφής, δεν υφίσταται. Η πληροφορία πως πρόταση του Λάος είναι να φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες σκύλων που η ράτσα τους δεν είναι Ελληνική, είναι Ουγγρικής έμπνευσης.

• Μετά το ματς Παπανδρέου- Ψυχάρης, τα στημένα Μπόμπολας, Κατάρ, Γιωργάκης, Καναδοί, έχετε πλέον αντιληφθεί ότι τα δελτία συν ειδήσεων δε διαφέρουν και πολύ από τα δελτία Προ Πο. Η μεγάλη ομοιότητα έγκειται στη διαρροή των ομάδων που κερδίζουν, σε συγκεκριμένα αυτιά πάντα.

• Παρακαλώ! Μη σκέπτεστε με τον τρόπο που σας υποδεικνύουν να το κάνετε. Λένε πως ο μέσος όρος ζωής στην Ευρωζώνη αυξήθηκε με συνέπεια να αυξηθούν τα χρόνια συνταξιοδότηση. Μπούρδες! Ζουν μήπως το ίδιο τα αγροτικά των θερμοκηπίων της Μεσαράς με τα αγροτικά τζιπάκια στα βόρεια προάστια;

• Συνδεόμαστε με τον απεσταλμένο μας στις Βρυξέλλες. -Γιάννη ποια είναι τα νεώτερα από τη νέα Βαβυλώνα; -Βρέθηκε Γιάννη ένα κοινό σημείο σύγκλησης των δύστυχων συμπατριωτών μας με τους επίσημους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. -Αυτό είναι πολύ θετικό. Για λέγε, για λέγε! -Κι αυτοί γελούν με τους καραγκιόζηδες Γιάννη. -Μάλιστα! Καλά, κι οι καραγκιόζηδες ποιοι είναι; -Ρωτήσαμε Έλληνες πολιτικούς και μας είπαν πως δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση.

• «Πάψτε να ακούτε τις Κασσάνδρες» φωνάζει ο εργάτης Παντελής. «Αυτός ο ισχυρισμός, ότι δηλ. έχουμε σαν κοινωνία τους πολιτικούς που μας αξίζουν, είναι μια απάτη. Είναι ένα εκπονημένο σχέδιο που με απλά λόγια λέει: Μαζί με τα ξερά, κάψε μου και τα χλωρά. Μια ολόκληρη ζωή μας λέγανε "σφίξτε το ζωνάρι" και "ξανά σφίξτε το ζωνάρι" για να μη φανούν μας λένε τώρα τα μεταξένια μας βρακιά».

• Όπως δεν σας είχαμε υποσχεθεί, ήρθε η ώρα το δελτίο συν ειδήσεων του φενάκη να αποκαλύψει το γενεαλογικό δέντρο της Διαπλοκής. Σύζυγος της Διαπλοκής είναι ο Δολοπλόκος. Πατέρας της ο Περί ουσίας και μητέρα της η Εξ ουσίας. Αδελφός της ο Νόμος κι αδελφή της η Ισονομία. Κουμπάροι της η Ισότητα και ο Θεσμός. Παιδία της η Απληστία και η Βία που τις έχει βαπτίσει ο Νονός . Γιαγιά της είναι Ιεραρχία και παππούς της ο Ιερός. Έχει εκτός γάμου παιδιά το Λόγο, τη Πειθώ, τη Κατήχηση, τη Προπηλάκιση, τη Λοιδορία, τη Χλεύη, τον Εξευτελισμό. Πατέρας των εκτός γάμου παιδιών ο Εγκληματίας ή ο Βασανιστής. Παππούς τους μόνο ο Πόλεμος επειδή οι πατεράδες είναι αδέλφια. Το όνομα Διαπλοκή το διάλεξε η νονά της, η Δημοκρατία. Αν προέρχεται η καταγωγή σου από το γενεαλογικό της δέντρο, μπορείς να καταξιωθείς ως πολιτικός, ως επιχειρηματίας ή ως ιεράρχης. Αν δεν έχεις σχέση με τη διαπλοκή θα αποτύχεις.

• Το δελτίο μας σαν απόδειξη του μεγέθους του, θα προχωρήσει σε μια τρομερή αποκάλυψη. Μετά τη γνωστή τακτική των διωκτικών δυνάμεων με το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα, η Ελληνική δικαιοσύνη προχώρησε σε μια παγκόσμια πρωτιά για την αποκάλυψη των δοσίλογων μιζαδόρων. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στο κ. Τσοχατζόπουλο. Του ζήτησαν να δείξει τα ακρονύχια του και να προσκομίσει απονύχια από το παρελθόν. Τα βρήκαν πεντακάθαρα και απέσυραν τις κατηγορίες με το σκεπτικό πως ο μιζαδόρος όσο κι αν προσπαθεί πεντακάθαρα ακρονύχια δε μπορεί να έχει.

• Ακολουθεί κι η πρώτη μας διαφήμιση: -Νάτο! Να το! Νάτο, το Πει ρα τι κό! Πληροφορίες μας θέλουν τους Δανούς και Γερμανούς Πειρατές να ψάχνουν τρόπους για μη διακριθεί ποτέ και κανένας σαν αρχηγός του κινήματος. Καλή τους επιτυχία.

• Και θα κλείσουμε δίνοντας το λόγο στον Ικαριώτη συντηρητή του δελτίου συν ειδήσεων. Παρακαλώ κ. Γιάννη. -Ευχαριστώ! Όταν ξεκινούμε το πρωί την ημέρα μας συνηθίζουμε να κάνουμε το σταυρό μας και να λέμε " στο όνομα Σου Θεέ μου". "Στο όνομα του Θεού" είναι μια προτροπή αλλά και μια υπόδειξη. Έτσι εξηγείτε γιατί τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο Όνομα του Θεού. Στο Όνομα του Λαού και της Δημοκρατίας έγιναν και θα γίνουν πολλά ακόμη. Να γιατί τώρα γίνονται στο Όνομα της Πράσινης Ανάπτυξης και στο Όνομα της Σωτηρίας του Πλανήτη. Έτσι ορίζουν οι λέξεις. "Για τ Όνομα του Θεού" είναι μια έκφραση αγανάκτησης. "Για το Όνομα του Θεού, τόσο μ@λ@κ@ς είμαι;" Είναι μια διαπίστωση. Είναι η διαπίστωση του αγανακτισμένου. "Αγάντα κτισμένοι όλων των χωρών, ενωθείτε. Είναι Φενάκη το άρωμα".

• Κι επειδή μάλλον από αυτούς θα ξεκινήσει η ανάπτυξη, ότι κι αν λένε οι άλλοι, ευχόμαστε καλές δουλειές στους γιαουρτάδες μας!

• Ευχαριστούμε όσους παρακολουθούν εμάς και τη πρόοδο μας. Ώρα σας καλή.

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

http://topontiki.gr