http://logoplokies.blogspot.gr
Και για όποιον δεν κατάλαβε οι διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής τρόϊκας περί "των τελευταίων μέτρων λιτότητας", δεν είναι τίποτα άλλο από μπούρδες !Νέα μέτρα θαρθούν οπωσδήποτε οι Σαμαροβενιζελοκούβελοι το ξέρουν, πολύ καλά, αυτό και απλά ψεύδονται ασύστολα !
Η πρώτη είδηση που έρχεται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, πρωτοχρονιάτικα, μιλάει για κάτι που εδώ "στο Ελλάδα", όταν αποφασίστηκε, το περάσαμε "στο ντούκου", απασχολημένοι, όντες, με άλλα πράγματα...
Πρόκειται για την άμεση και υποχρεωτική εφαρμογή του "Δημοσιονομικού Συμφώνου", το οποίο είναι αυτό, που - εδώ είμαστε και θα το δούμε - θα ...φταίει, για τα όποια, από δω και πέρα, μέτρα ληφθούν.
Το λεγόμενο Δημοσιονομικό Σύμφωνο έχει επικυρωθεί από τις 16 εκ των 25 χωρών-μελών της ΕΕ που το αποδέχθηκαν. Η Βρετανία και η Τσεχία αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν το σύμφωνο, που ούτως ή άλλως είναι νομικά δεσμευτικό για τις χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη.
Μόνον οι χώρες που έχουν επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το μόνιμο ταμείο 'διάσωσης' της ΕΕ.
Το Σύμφωνο υπαγορεύει ότι οι χώρες που το έχουν κυρώσει πρέπει να ενσωματώσουν τον λεγόμενο χρυσό κανόνα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στα Συντάγματά τους, ενώ προβλέπει επίσης την δημιουργία αυτόματων διορθωτικών μηχανισμών -περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων - όταν ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται.
Τα λεγόμενα διαρθρωτικά ελλείμματα, που δεν συνδέονται με τις προσωρινές συνέπειες των οικονομικών υφέσεων, πρέπει να περιορίζονται κάτω από το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) κάθε χώρας. Εξαιρέσεις επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.
Οι χώρες το δημόσιο χρέος των οποίων υπερβαίνει το όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (60% του ΑΕΠ) καλούνται να το μειώνουν κατά 5% ανά έτος. Αντιστρόφως, οι χώρες που τηρούν το όριο μπορούν να έχουν υψηλότερα διαρθρωτικά ελλείμματα, έως και 1% του ΑΕΠ τους.
Οι χώρες με ελλείμματα που υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ τους θα αντιμετωπίζουν αυτόματα κυρώσεις, εκτός αν μια πλειοψηφία κρατών-μελών της ευρωζώνης το αποτρέπει.
Κάθε άλλο, λοιπόν, παρά αισιόδοξο, ήταν το ποδαρικό του 2013 και μάλλον οι προσδοκίες για μια καλύτερη χρονιά, φαντάζουν δυσεκπλήρωτες !...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου