Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ικανοποιημένη η τρόικα από τον γιο του Μητσοτάκη


Ιδιαίτερη ικανοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο πρόγραμμα κινητικότητας και στα συμφωνηθέντα κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ανέφεραν επίσης ότι χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που κυριάρχησε στη συνάντηση, αποτελεί η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.) των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη του στόχου της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Είπαν ακόμη ότι αν και είχε προγραμματιστεί η συνάντηση να διαρκέσει δύο ώρες, τελικά περιορίστηκε σε μία ώρα και 20 λεπτά.

Όπως έγινε γνωστό, από τους επικεφαλής της τρόικας ζητήθηκε μία μικρή παράταση για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος δημοσίων υπαλλήλων.

Η απάντηση από πλευράς των ξένων ελεγκτών ενδέχεται να δοθεί κατά την επόμενη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να είδαν με θετικό πνεύμα.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίστηκε με έμφαση ότι η αξιοπιστία του υπουργείου θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συνολική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο αποτελούσαν το «αγκάθι» στις συνομιλίες.




Tags






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου