Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Προβάδισμα 4% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

  Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 18,2%, έχοντας προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα της ΝΔ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO για εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 18,2%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται βάσει της δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ με 14,2%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,9%, ο ΛΑΟΣ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, ενώ στο 29,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.



Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συγκεντρώνει το 24,3% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 23,8%, ενώ το 50,4% θεωρεί πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση θέλετε να προκύψει από τις εκλογές, έξι στους δέκα (63,3%) απαντά πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ τρεις στους δέκα (28,1%) δηλώνει πως θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 84,9% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, ενώ το 13% απαντά πως δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

www.naftemporiki.gr